sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Heippahei!

Apua mikä päivitystauko takana! Niin siinä kävi, että työt tuli häiritsemään harrastuksia... ;) Ei vaan, rakastan kyllä työtäni, mutta toki se on bloggaamiselta vienyt aikaa. Nyt täytyy jälleen kerran ryhdistäytyä ja alkaa päivittelemään tasaiseen tahtiin.

Ajattelin tässä pikaisesti kirjoitella näin sunnuntai-illan kunniaksi reseptin, joka sopii sunnuntailounaaksi erittäin hyvin. Itse syön punaista lihaa aika harvoin (jos jauhelihaa ei lasketa), koska mahani ja suoleni ei siitä niin diggaile, mutta muutaman kerran vuodessa ostoskoriin eksyy possun sisukkaa. Kun sitä edellisen kerran ostin, oli lopputulos seuraavanlainen...


POSSUN SISÄFILETTÄ KERMAKASTIKKEESSA


Ainekset:
  • possun sisäfilettä
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita tai öljyä
  • 2½dl Mustapekka- ruokakermaa
  • loraus soijaa

Käsittele filee kalvottomaksi terävän veitsen avulla. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Pilko paprika ja sipulit pieneksi. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja freesaa kasvikset pannulla. Siirrä ne sen jälkeen sivuun. Siirrä filee pannulle ja ota väri joka puolelle ja siirrä se sitten uunivuokaan. Levitä kasvikset fileen päälle ja viereen. Kaada ruokakerma pannuun ja irrottele lastalla pannuun mahdollisen jäämät kerman joukkoon. Mausta lorauksella soijaa ja kaada kastike fileen päälle. Siirrä vuoka uuniin ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia, tai jos käytät lihalämpömittaria, niin sisälämpötilan tulisi olla noin 67 astetta. Laita liha vielä hetkeksi lepäämään folioon ennen leikkaamista.


Me syötiin sisukka tällä kertaa riisin ja avocadolisäkkeen kanssa.


Meillä liha taisi päästä asteen pari liian kypsäksi, tai sitten se lepäsi liian kauan... Siitä tuli himpun verran kuivaa, mutta hyvältä silti maistui. 

Laitanpa vielä perään oman postauksensa tuosta lisäkkeestä, vaikka hirveän paljon mainittavaa siitä ei olekaan... :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!