torstai 25. syyskuuta 2014

Kylmäsavulohialkupala

Hohhoijaa, silmät meinaa aivan väkisin painua jo kiinni, mutta ajattelin vielä iltapuhteiksi näpytellä pikaisesti tämän päivityksen. On niin harmittanut, kun tuo alkuviikko meni niin nopeasti, ettei silmäänsä kerinnyt räpäyttämään. Maanantaina oli näytelmäreenit, tiistaina oli työhön liittyvä koulutus ja eilen oli vanhempainilta...Kotona siis ei ole tullut kuin käytyä kääntymässä. Tänään kävin jumpassa ja huomenna on taas näytelmäreenit, tietää siis jotain tehneensä tämän viikon aikana. :)

Tätä kylmäsavulohitahnaa syötiin siis Maalahden limpun kanssa alkupalana illallisella. Kylmäsavulohitahna on jo ihan vakkarijuttu meidän herkutteluilloissa, joten se pääsi jälleen kerran paistattelemaan ruokailijoiden suosioon.

KYLMÄSAVULOHTA JA MAALAHDEN LIMPPUA




Neljälle alkupalaksi

  • 4 paksua siivua Maalahden limppua
  • voita
  • 150g kylmäsavulohta
  • ½ punasipuli
  • 1-1½ rkl tilliä
  • 1 rkl kapriksia
  • 150g creme fraichea
  • mustapippuria
  • (suolaa)
Tarjoiluun:
  • isoja kapriksia
  • rucolaa

Pilko kylmäsavulohi pienehköksi kuutioksi. Pilko punasipuli mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Silppua tilli. Valuta kaprikset suolavedestä ja rouhi veitsellä pienemmäksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suola, ja lisää tarvittaessa. 

Ota limppusiivuista pyöreällä muotilla ympyrän muotoisia paloja. Paista palat pannulla voissa rapeaksi. Kokoa limppukiekon päälle kylmäsavulohimassaa ja siirrä lautaselle. Asettele viereen rucolaa ja koristele halkaistuilla isoilla kapriksilla. 


Ja nyt.... ZzzzZZZzzZZZ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!