perjantai 2. tammikuuta 2015

Nimeltä mainitsematon mutakakku

Eilen, 1.1.2015, tuli voimaan uusi alkoholimainontaa koskeva laki. Hipheihurraa. Vapaa Suomi on jälleen hieman vähemmän vapaa. Ottamatta nyt sen kummemmin kantaa asiaan totean vain, että luulisi sitä suurempiakin murheita yhteiskunnassamme olevan, kuin puuttua mietojen alkoholijuomien mainontaan.

Olisin siis vielä vuoden 2014 puolella kertonut, että teinpä tuossa hirvittävän hyvää Baileys mutakakkua, mutta nyt vuonna 2015 tyydyn kertomaan vain, että teinpä tuossa hirvittävän hyvää kermalikööri mutakakkua. ;) Käsittääkseni saan kuitenkin jatkossakin kertoa blogissa, että mitä kermalikööriä MINÄ käytin tähän kakkuun, koska kyseisen tuotteen valmistaja ei sponssaa minua enkä hyödy nimen mainitsemisesta millään lailla. Jos joku tietää tästä asiasta enemmän, niin kertokaa toki, jos en niin saa tehdä.

Hullua.

Noh, tässä kuitenkin ohje siihen mainioon mutakakkuun. Aikaisemmin tein moussea samasta kermalikööristä, ja sen ohjeen löydät täältä. Kuten tuossa moussessa, kermalikööri maistui tässä mutakakussa sopivasti, vaan ei liikaa. Mutakakku on aina hyvää, mutta tämä mutakakku vasta hyvää olikin! Alkuperäinen ohje on Liemessä- blogista.

KERMALIKÖÖRIMUTAKAKKU



  • 100 g voita tai margariinia
  • 200 g taloussuklaata
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermalikööriä (esim. Baileys)
  • tomusokeria koristeluun

Sulata voi mikrossa ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää sokerimunavaahtoon jauhoseos, voisula, sula suklaa ja kermalikööri. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Jos käytät muuta kuin silikoni/keramiikkavuokaa, niin leivinpaperoi vuoka huolellisesti. (Tuosta minun vuoastani irtoaa kakku kuin kakku ilman leivinpapereita.) Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. 

Anna kakun jäähtyä ja koristele se sitten siivilöimällä tomusokeria päälle. Tarjoa kakun kanssa halutessasi esimerkiksi laadukasta vaniljajäätelöä tai vaniljalla maustettua kermavaahtoa. 

Kakun paistoaika riippuu uunistasi; itsellänik 20 minuuttia oli vähän liikaa, olisi riittänyt muutama minuutti vähemmänkin. Mutakakku on sitä parempaa, mitä valuvampaa se on. Tarkkaile siis paistumista ja kokeile, mikä paistoaika sopii sinun uunillesi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!