maanantai 19. tammikuuta 2015

Broileri-riisivuoka

Tässäpä helppotekoinen arkiruoka, jolla saa koko perheen vatsat täyteen. Ja meidän kahden hengen taloudessa tästä riitti syötävää vielä seuraavallekin päivällä, iso peukku siitä. Itse ehkä seuraavalla kerralla lisäisin nesteen määrää hieman, tai vaihtoehtoisesti pitäisin uunissa hieman vähemmän aikaa. Itse kun pidän kovin "kastikepitoisesta" ruoasta, joten tämä maistuisi vielä paremmalta, jos olisi hieman mehevämpää. Se on tietysti makuasia mistä tykkää, hyvää tämä todellakin oli myös näin. Myös jogurtista tehty kastike sopisi tähän kuin nenä päähän.

Resepti on Pirkan ruokasivuilta.

BROILERI-RIISIVUOKA



  • 200 g purjoa
  • 450 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
  • n. 2 rkl öljyä
  • 2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 prk ananaspaloja
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa (itse käytin ruokakermaa)
  • 3 dl vettä
  • 1/2-1 dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl kanafondia
  • 1/2 tl mustapippuria


1. Huuhdo ja hienonna purjo. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä öljyssä. Hauduta myös purjosilppua hetki.

2. Kaada ananaspaloista mehu kulhoon. Lado riisi, broilerinsuikaleet, purjo ja ananaspalat kerroksittain voideltuun uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee riisiä.

3. Sekoita ananasmehun joukkoon kerma, vesi, chilikastike, kanafondi ja mustapippuri. Kaada liemi vuokaan.

4. Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.




Leppoisaa maanantain alkua kaikille! Kyllä se viikko taas siitä käynnistyy... :)

-Timppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!