maanantai 5. tammikuuta 2015

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Tämä kakku oli toinen kakuista, joita tarjosin valmistujaisissani. Toisena kakkuna oli tätä luottokakkua, joka sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Tätä raperperi-valkosuklaajuustokakkua en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt, joten hieman jännitti, miten se onnistuu ja miltä se maistuu. Hyvin onnistui ja vielä paremmalta maistui! Kakku oli todella, todella ihanan makuista! Ei olekaan tullut tehtyä tätä sen jälkeen, voisi tähän hävittää pakastimessa olevia raparpereita ja käyttää mansikan tilalta jotain muuta marjaa tuoreena.

Kinuskikissa on alkuperäisessä reseptissä koonnut kakun vuokaan nurinpäin, ja sielä se sitten keikautetaan tarte tatinin tapaan tarjolle oikein päin. En aikonut ottaa sen kanssa mitään riskiä, ja itse kokosin nämä kuten normaalit juustokakut. Erotuksena se, että tein sitten päälle mansikoiden kanssa vihreän kiilteen (vihreä oli vähän niinkuin teemaväri...) koska mansikat eivät olleet osaksi kakun sisällä kuten alkuperäisessä versiossa. Tässä siis ohje maukkaaseen juustokakkuun!

RAPARPERI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Vuoan pohjalle/kakun päälle:
  • n. 200 g mansikoita


Raparperikiisseli:
  • 500 g raparperia
  • 2 ½ dl sokeria
  • ½ dl maissitärkkelystä


Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 valkuaista
  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä


Keksipohja:
  • 200 g mansikkadominoita
  • 75 g voita


Murskaa dominot tehosekoittimessa tai esimerkiksi kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan keksipohjan päälle. Ravista vuokaa kevyesti, jotta pinta tasoittuu. Anna kakun hyytyä puolisen tuntia.

Halkaise tai viipaloi mansikat ja painele juustoseoksen päälle. Laita takaisin jääkaappiin tekeytymään noin 2½ tunniksi.

Halutessasi tee päälle kiille vedestä ja hyytelösokerista.


Jos haluat tehdä kakun kuten Kinuskikissa, katso ohje täältä. 





Mulla oli juhlien jälkeen aika makoisat aamupalat parina aamuna... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!