sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Jauhelihapiirakka

Tällä Kinuskikissan reseptillä tein jauhelihapiirakkaa viime kesänä valmistujaiskahvituksiini. Piirakka oli nopeatekoinen ja herkullinen. Harmi, että kuvan olen napannut hieman rumaksi jääneistä reunapaloista. Minä tuplasin kaikki määrät ja tein tätä pellillisen.

MAKEA JA TULINEN JAUHELIHAPIIRAKKA



Pohja:
  • 3½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1½ dl emmental- juustoraastetta
  • 150 g voita
  • ½ dl vettä
Täyte:
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni oranssi paprika
  • 250-300 g jauhelihaa
  • ½ tl aromisuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • ½ purjo
  • n. 1½ dl ruohosipulisilppua
  • 2 dl emmental- juustoraastetta
  • 300 g sweet chili- tuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa+sweet chili- kastiketta)
Koristeeksi:
  • persiljaa

Sekoita täysjyvävehnäjauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sen pohjalle ja reunoille kevyesti painellen. 

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää joukkoon myös paprikakuutiot pehmenemään. Mausta seos aromisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon perunajauhot. 

Hienonna purjo ja silppua ruohosipuli. Yhdistä keskenään jauheliha-paprikaseos, purjo- ja ruohosipulisilppu, juustoraaste ja tuorejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!