sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Meksikolaisittain maustettu broilerilasagne

Ootteko muuten huomanneet, että lasagnesta on mahdotonta saada hyvää ruokakuvaa? Minä en ainakaan ole siinä vielä koskaan onnistunut. Pelkkä vuoka näyttää tylsältä, mutta jos yrität asettaa lasagnea nätisti lautaselle niin siitä ei tule kyllä yhtään mitään.

Noh, asiaan siitä huolimatta. Törmäsin Hellapoliisin kanalasagnereseptiin, joten ei muuta kuin kokeilemaan. Kokeilemisen arvoista, jos normi jauhislasagne kyllästyttää.

MEKSIKOLAISITTAIN MAUSTETTU BROILERILASAGNE



Broilerikastike:
  • tilkka öljyä
  • 400 g broilerin marinoimattomia filesuikaleita
  • tacomaustetta tms maun mukaan
  • 4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 prk tomaattisalsaa (medium)
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keskikokoinen prk valutettuja säilykeherkkusieniä viipaleina 
  • 1 pieni prk ananaspaloja valutettuna


Juustokastike:
  • 50-75 g margariinia tai voita
  • n 1/2 dl vehnäjauhoja
  • n 8dl maitoa
  • 150-200 g juustoraastetta
  • suolaa


Lisäksi:
  • n. 9-12kpl lasagnelevyä



Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, paista broilerisuikaleet kypsiksi, mausta tacomausteella. Lisää joukkoon valkosipuli ja sipuli, kääntele hetki. Lisää muut aineet ja kiehauta.

Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon maito, anna kiehahtaa. 
Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Kokoa uunivuokaan kerroksittain broilerikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäiseksi jää juustokastike. Kerroksia tästä määrästä tulee vuoan koosta riippuen  3-6.
Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä hieman juustoraastetta.

Paista 175-200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.








Viikonloppu lusittu, huomenna takaisin sorvin ääreen! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

-Timppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!