keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Rhubarb curd elikkäs raparperitahna

Lähes kaikille on jo nykyään varmaan tuttu juttu tuo lemon curd eli tuttavallisemmin sitruunatahna. Sitä saa kaupasta purkissa, mutta itse tehtynä se on niin, niin, niiiiiin paljon parempaa. Voisin syödä sitä purkillisen kerralla, ellen koko ajan muistuttaisi itselleni miten kaloripitoista tavaraa se on... :P

Kun sitten törmäsin tähän ihanaan rhubarb curdin ohjeeseen Maistuis varmaan sullekkin- blogissa, ei mennyt kuin muutama tunti ja tein tätä ensimmäisen erän. Jestas miten hyvää tämäkin oli! En tohdi sanoa olisko kuitenkaan lemon curdia voittanutta, mutta tämä oli kyllä erittäin hyvää! Ja vähän kuitenkin vaihtelua siihen peruscurdiin. Ohje on simppeli ja tätä osaa tehdä kuka vaan. Kevään uusia raparpereja odottellessa voit hukata tähän pakastimessa vielä olevia.

RHUBARB CURD




  • 1 dl raparperikuutioita
  • 1/4 dl vettä
  • 1 1/2 dl hillosokeria
  • 1 kananmuna
  • 25 g voita


Mittaa kuoritut raparperikuutiot paksupohjaiseen kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperit pehmenee ja soseutuu. Ota kattila liedeltä ja anna raparperisoseen hieman jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen raparperisoseeseen hillosokeri ja kananmuna. Kiehauta koko ajan sekoittaen, ja keitä, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi nokare kerrallaan. Purkita tahna puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä viileässä.



Koe-erän tehtyäni taisin tehdä annoksen viisinkertaisena seuraavalla kerralla, sillä käytin raparperitahnaa myös valmistujaisteni tarjoiluissa. Tein niistä tämmöisiä...


Siinä on siis paahdettua vaniljarinkeliä, joka on halkaistu ja jaettu kolmeen osaan. Päälle sipaistiin raparpericurdia ja päälle puolikas tuore mansikka ja mintunlehti. Avot. Helppo, herkullinen tarjottava oli valmis. 

Blogistani ei taida itse asiassa löytyö lemon curdin ohjetta, mutta ihanaa on tämän kakun välissä oleva sitruunakiisseli, joka on periaatteessa curdia. Tuokin on niin hyvää, että sitä pitää tehdä aina ekstraiso annos, jotta sitä riittää kakunkin väliin. :)

Hauskaa pikkulauantaita kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!