lauantai 3. tammikuuta 2015

Kasvispastasalaatti

Tätä pastasalaattia söimme uuden vuoden aattona. Meillä tosin oli lisukkeena vielä grillattua kanaa, mutta kanan loputtua tätä syötiin tietenkin ihan tällaisenaan. Maukasta, ei niin terveellistä, mutta täyttävää. Kelpaa ateriaksi leivän kanssa koska tahansa.

KASVISPASTASALAATTI



  • vajaa pussillinen tummaa makaronia
  • ½ purjoa
  • ½ iso punainen paprika
  • kalamataoliiveja
  • 1 pss pakastemaissia
  • 1 iso omena
  • 1-2 (valkosipuli)maustekurkkua

Kastike:
  • 1 prk creme fraichea
  • 3 rkl majoneesia
  • 3 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Herbamarea tai Aromat- suolaa
Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta. Pilko kaikki kasvikset pieneksi. Sulata ja valuta maissista ylimääräinen neste pois. Yhdistä kaikki ainekset.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Sekoita makaroniseoksen joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tarjoa leivän kanssa.


Meillä oli uuden vuoden aattona tarjolla myös juustoja kekseineen...


Juustoina oli Pirkan versiot Mustapekka- ja Pikkusisko- juustoista, valkosipulituorejuusto sekä takana vasemmalta oikealle Salaneuvos, brandy-pähkinä sekä mustaleimaemmental. 


... sekä tuttua kylmäsavulohitahnaa, jossa on kylmäsavulohen lisäksi kapriksia, punasipulia, sitruunan kuorta ja mehua, suolaa, pippuria ja creme fraichea. Kyllä taas maistui... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!