sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vieroitus jouluruoista

Nonnih, joulu on lusittu ja arki koitti. Vaan varrohan, ylihuomenna juhlistetaan taas, uuden vuoden saapumista! Uudelle vuodelle on menusuunnitelmissa hodareita ja kuoharia, mutta niistä sitten aikanaan, kun hodarit on syöty...Nakit on jo valmiina jääkaapissa odottamassa! :D

Me syötiin viimeiset jouluruoat perjantaina, tosin ensimmäinen välipäivä pidettiin jo torstaina ja käytii vetäsemässä hampurilaissetit Daddy´s dinerissa. Kyllä teki pekoni-juustohampurilainen hyvää, ja mä diggailen sen paikan coleslawsta paljon! Oon nyt kaks kertaa käyny siellä syömässä; ekalla kerralla söin Spicy chipotle chicken sandwichin, ja tällä kertaa Western burgerin. Kummallakin kerralla jätin ranskikset pois ja korvasin sen coleslawlla ja hyvä niin, sillä annokset on niin isoja, että kummallakin kerralla on jäänyt hamppari kesken ja coleslawtakin iso pino... :P Olen myös ottanut lisädipiksi valkosipulimajoneesin, se on tosi hyvää niillä ja kun mun mielestä hampurilainen on kuivaa, jos siellä ei oo kunnolla dippejä... Tällä kertaa tää Western burger oli ihanan mehukas, välissä oli majoneesia ja bbq-kastiketta, ja lisäksi tuo valkosipulimajo...Mmmm, hyvää oli! Aluksi syötiin miekkosen kans puoliksi sipulirenkaat, joihin kuului bbq-dippi (omg, just tajusin, että meillä ei ollu kyllä bbq vaan buffalodippi... o_O ). Nekin oli aivan hyvät, tosin ehkä Amarillon sipulirenkaat on vähän vielä paremmat...Mut hampurilaisissa tämä paikka voittaa 6-0, sillä tuolla kilpailevassa mestassa oon saanu vain kuivia hamppareita sen kaksi kertaa, jonka olen hampurilaisen ottanut...Daddys´sissa ei ainakaan toistaiseksi ole ollut sitä ongelmaa. :) Daddy´sin ruokalistan löydät täältä.

Eilen sitten jatkettiin vähän niinkuin roskaruokalinjalla, sillä päräytettiin piiiiitkästä aikaa omatekoiset kebabit! Ollaan ekaa kertaa tehty ite kebabia varmaan kahdeksan, yhdeksän vuotta sitten. Nyt olikin sitten varmaan parin vuoden tauko, mutta eilen alkoi yhtäkkiä tehdä sitä ihan törkeen paljon mieli. Ei muuta kuin kauppaan ja jauhelihat ja muut tykötarpeet messiin. Vähän vaivaamista, neljä tuntia uunissa ja ei ku herkuttelemaan! :) Just äsken tehtiin vielä setti numero kaksi, paistettiin vaan liha pannulla lämpimäksi. Suosittelen, tämä on niiiiiin hyvää!

KEBAB ISKENDERIN TAPAAN



  • 1200g naudan jauhelihaa
  • 20ml Aromat-suolaa
  • 1tl jauhettua mustapippuria
  • 1tl cayannepippuria
  • 1tl chilijauhetta
  • 1tl paprikajauhetta

Laita jauhelihat isoon kulhoon ja pehmitä se käsillä massaksi. Lisää mausteet (nytkin olisi kyllä saanut olla vielä reippaammin...) ja vaivaa massaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se on todella pehmeää ja tasaista. Voit tehdä tämän tehosekoittimella, mutta myös käsin onnistut. Muodosta massasta kaksi noin 600g painoista pötköä, taputtele ne todella tiiviiksi ja kääri folioon, jonka päädyt kääri kuin karkin päät.



Paista 100-110 asteessa noin 4h. 

Jos et malta odottaa, leikkaa kypsästä lihasta todella ohuita suikaleita. Jos jaksat odottaa, pakasta pötkylä ja leikaa siitä lyhyen sulatuksen jälkeen juustohöylällä suikaleita. Siinä tapauksessa lämmitä lihat pannulla tai uunissa grillivastuksilla. Tarjoa kastikkeiden ja esim. naan-leivän kera, jolloin saat itsellesi iskenderkebabin. 


TOMAATTI- JA JOGURTTIKASTIKKEET KEBABILLE



Tomaattikastike

  • 500g paseerattua tomaattia
  • 2-4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • mustapippuria
  • suolaa
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua noin 15 minuuttia.

Jogurttikastike

  • 500g maustamatonta jogurttia
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua noin 15 minuuttia. 

1 kommentti:

  1. oi vitsit,itsetehty kebabliha on niin hyvää,kas kun ei tätä muistettu kun mietittiin uuden vuoden herkkuja...no meillä syötiin hampurilaisia ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!