tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 10: Karamellimantelit

Voi että mun on tehnyt mieli makeita manteleita! Värkit ostin jo yli viikko sitten, mutta sorruin silloin ostamaan hunajapaahdettuja pähkinöitä Punnitse&Säästä- kaupasta. Samoin meinasi käydä viime torstaina, mutta hahaa, pähkinät olivatkin sieltä loppu! Oli siis pakko helpottaa pähkinänhimoaan tekemällä itse näitä herkullisia pähkinöitä. Ainut vähemmän herkullinen vaihe on näiden erottelu irti toisistaan, mutta toisaalta, osan voi jättää vähän isommiksi paloiksikin.

KARAMELLIPÄHKINÄT



Iso annos
  • 3dl sokeria
  • 1½tl kanelia
  • 1½tl kardemummaa
  • 3/4tl inkivääriä
  • 3/4tl suolaa
  • 300g manteleita
Sulata sokeri paistinpannulla. Lisää mausteet seokseen ja kaada mantelit pannulle. Nostele seosta kahdella puulastalla niin, että mantelit saavat kauttaaltaan tasaisen sokerikuorrutuksen. 
Kumoa manteliseos leivinpaperin päälle kovettumaan. Irrota kovettuneet mantelit toisistaan. Tarjoa kahvipöydässä tai napostele sellaisenaan. 

(Ohje Maku 6/2012)


Aineksrt valmiina touhuun. Siinä ei enää hirveesti etitä mitään, kun sokeri on sulaa. 

No niiiiiin, pikkuhiljaa alkaa tapahtua.                        Mantelit sokeri- maustekylvyssä.



Lopputulos: kova levyllinen herrrrrkkua.



1 kommentti:

  1. Oi! Parasta herkkua Keskiaikamarkkinoilla. Viime itsenäisyyspäivänä teimme noita omilla keskiaikaisilla linnanjuhlilla. Me teimme niin, että paahdettiin manteleita pannulla ja ripottelimme sokeria ja kanelia päälle :)!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!