maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 9: Purtavaa voitaikinasta

Itsenäisyyspäivänä herkuteltiin näillä tahnoilla, ja niiden lisäksi syötäväksi väsäsin pikaisesti suolaista voitaikinasta. Näitä voi varioida loputtomasti, ja ne valmistuvat nopeasti. Ovat siis hyvää vierasvaraa näin joulunaikaan, kun voitaikinaakin luultavasti pakkasesta löytyy.

VALKOSIPULI-OLIIVINYYTIT


10kpl
  • 500g voitaikinaa
  • aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
  • 5-6 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan, itselläni oli kolme jättikokoista)
  • 10-12 kalamataoliivia (kivellisiä)
  • (voiteluun muna)
Sulata voitaikina paketin ohjeen mukaan. Puolita levyt ja sivele keskelle reilusti tuorejuustoa. Silppua valkosipulinkynnet. Purista oliiveista kivet pois ja silppua pienemmäksi. Ripottele tuorejuuston päälle valkosipuli- ja oliivisilppuja. Sulje nyytit ottamalla kaikki neljä nurkkaa keskellä ja nipistä todella tiukkaan kiinni. Voitele halutessasi munalla, jonka rakenteen vatkaat kevyesti rikki. Jos sinulta sattuu kaapista löytymään esim. unikonsiemeniä, ripottele vielä niitäkin päälle. Pinjansiemenetkin sopivi tähän hienosti. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vaikka kuinka yritin pusertaa nyytit kiinni, pääsivät ne silti aukeamaan uunissa. Noh, eipä tuo onneksi makuun vaikuta, eivät vain ehkä ole niin esteettisiä. :D

Hyviä olivat! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!