sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 15: Vaalea sangriaglögi

Tämän ohjeen bongasin muistaakseni marraskuussa Kodin kuvalehdestä. Valkoviinipullo on odottanut viikkotolkulla kaapissa tätä ohjetta varten, ja nyt kun eilenillalla tuli kaveri käymään, sain aikaiseksi "keiteltyä" tämän vaalean glögin. Aivan hyvää glögiä tuli, aika makeaa tosin. Makeus riippuu tietysti osaksi siitä, minkä tyyppistä valkkaria tähän käyttää. Kaiken lisäksi mulla jäi sitruunat kauppaan, joen joudun korvaanaan sitruunankuoren limen kuorella. En kuitenkaan väittäisi, että se olisi vaikuttanut makuun mitenkään hirveän negatiivisesti, itse kun olen limen suurkuluttaja... :D

VAALEA SANGRIAGLÖGI


  • 1 sitruunan kuori ilman valkoista osaa
  • 1rkl glögimaustetta ja
  • 2 kanelitankoa
  • TAI 1pss Santa Marian glögimaustetta
  • 1plo valkoviiniä
  • 1dl omenamehua
  • 1dl sokeria
  • (noin 1dl brandya tai calvadosta)
Tarjoiluun:
  • rusinoita ja manteleita

Laita kattilaan sitruunan kuoriosa, mausteet, valkoviini, omenamehu ja sokeri. Kuumenna seos hitaasti noin 72 asteiseksi. Siivilöi mausteet pois ja lisää halutessasi brandy/calvados. 


Meillä ei myöskään löytynyt kaapista tällä kertaa brandya eikä calvadosta, joten lorautimme lasin pohjalle 2cl kirkasta. Lisäksi emme tällä kertaa lisänneet mitään höysteitä aka rusinoita ja manteleita, mutta makuasiahan tuo on pelkästään...


Mausteet kattilassa odottamassa viiniä ja omenamehua.

Glögin kera mutustelimme näitä viime viikonloppuna tekemiäni manteleita. Aika kiva yhdistelmä... :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!