tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 3: Lämmittävä valkosipulikeitto

Tämäkin ruoka kuului meidän viikonlopun ruokarepertuaariin ja esitti osaa alkuruokana. Siitä olikin jo monta vuotta, kun olen tätä keittöa viimeksi valmistanut. En kyllä tiedä miksi on vierähtänyt niin pitkän aikaa, sillä tämä on ihanan lempeän valkosipulinen ja helppovalmisteinen keitto. Lämmittää mukavasti talvi-iltoina, kun pakkanen paukkuu ja lumi tuiskuaa...

PAAHDETTU VALKOSIPULIKEITTO


  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 2 isohkoa perunaa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • 4dl kasvislientä
  • 2dl kermaa
  • 2dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tarjoiluun leipää
Leikkaa veitselä valkosipuleista pois hatut ja kääri ne folion sisään. Paahda valkosipuleita uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Pese ja kuori perunat sekä kuori sipuli. Kuutio peruna ja sipuli ja kuullota öljytilkassa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja anna keihua sen aikaa, että perunakuutiot pehmenevät. Purista valkosipulit pois kuoristaan suoraan keittoon. Ota sitten kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää maito ja kerma sekä mausteet. Kuumenna uudelleen ja tarjoile rapeaksi paahdetun leivän kuten patongin kanssa.

Harmitti, kun vasta pöytään tarjoillessa tajusin miettiä, että keitto olisi ehdottomasti kaivannut jotain pientä koristetta pinnalle. No, näillä mentiin, ja onneksi keitto taisi maistua ilman koristeitakin...Seurana juotiin puolikuivaa valkoviiniä, joka mielestäni sopikin keiton kylkeen ihan mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!