tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 1: Ihanaa joulunodotusta! (Ja vinkki napostelumanteleihin)

Ho ho ho kaikki!

Ihanaa! Joulukuu on täällä! Ainut kuukausi, josta tässä vuodenajassa pidän. Tai oikeastaan rakastan. Olen lapsesta saakka ollut henkeen ja vereen jouluihminen, ja voin luvata, että aikuisuuden myötä se innostus ei ainakaan ole vähentynyt... Mutta mikähän siinä on, että joka vuosi tuntuu olevan entistä vähemmän aikaa valmisella joulua? Ja nimenomaan siitä joulun odotuksesta täytyisi saada aina kaikki irti, koska ne itse joulunpyhät vilahtaa hetkessä ohi. Siksi joulun valmistelu onkin niin ihanaa.

Omiin jouluvalmisteluihini on kuulunut nyt kaksi edellistä vuotta tämän blogin joulukalenterin kirjoittaminen. Niin kuuluu myös tänäkin vuonna, eli tästä alkaa vuoden 2015 Timpin keittiössä joulukalenteri! Luvassa on herkullisia reseptejä ja lapsenomaista innostusta jouluun liittyvissä asioissa.

Oma kalenterini on jo valitettavan täynnä kaikenlaista menoa joulukuulle, eli pitäkäähän peukut pystyssä, jotta joulukalenterin päivitykset tulisi tänne aina ajallaan. ;)

Ensimmäisestä luukusta paljastuu nyt nimeomaan nopea vinkki joulun naposteltaviksi. Suolamanteleiden ohje on hs.fi/ruoka sivustolta ja tummasuklaa-suolamanteleiden idean löysin Pinterestin kautta. Kummatkin mantelit vievät kielen mennessään! Älkää pelästykö suolamanteleiden suolaisuutta, sillä ensituntuma niistä voi olla jopa järkyttävän suolainen. :D Niiden makuun kuitenkin jää suorastaan koukkuun, ja toisaalta, jos arkailet suolan kanssa, niin vähennä ihmeessä suolan määrää reseptissä. :)

SUOLAMANTELIT


  • 1 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-1 1/2 tl merisuolaa
  • 2 dl kuorellisia manteleita

1.Kuumenna vesi ja öljy pannussa. Lisää suola.

2.Lisää pannuun mantelit. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut.






TUMMASUKLAA-SUOLAMANTELIT


  • 200 g tummaa suklaata
  • 3-4 dl (kuorellisia) manteleita
  • merisuolaa
  • demerarasokeria
Vuoraa uunipelti tmv. leivinpaperilla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mantelit sulan suklaan joukkoon. Levitä suklaassa pyöritellyt mantelit leivinpaperille ja erottele manteleita toisistaan. Ripottele päälle merisuolaa ja demerarasokeria maun mukaan. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä, paitsi jos jaksat temperoida suklaan. 


Muista tsekata päivitykset joka päivä Timpin keittiöstä! Maukasta joulukuuta! <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!