lauantai 28. marraskuuta 2015

Koskenlaskijan juustopaistos

Löysin tämän reseptin aikoja sitten Kinuskikissan blogista. Oli tulossa ystäviä kylään, ja piti saada äkkiä jotain kahvipöytään. Tähän löytyi kaikki tarpeet kaapeista, joten ei muuta kuin hommiin. Tämä todellakin valmistuu pikavauhtia, ja kaiken lisäksi maistuu erittäin herkulliselta. Koko vuoka tyhjeni. :) Ohjeessa käsketään vuoraamaan vuoka leivinpaperilla, mutta minä en niin tehnyt, kuten kuvasta näkyy. Hyvin paistos irtosi joka tapauksessa. Päälle pirskoteltiin hieman worcesterkastiketta ja Texas Peteä. 

KOSKENLASKIJAN JUUSTOPAISTOS



Leipäpohja:

  • (graham)paahtoleipäviipaleita

Juusto-kermaseos:

  • 3 munaa
  • 150 g murennettua Koskenlaskija-juustoa
  • 1 ½ dl kevytkermaa
  • rouhittua mustapippuria

Pinnalle:

  • rucolaa (tai muuta salaattia)

Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 31 x 23 cm) leivinpaperilla. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat ja tasaa ne samalla suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Asettele viipaleet tiiviisti vieri viereen vuoan pohjalle. Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää Koskenlaskija-muru, kevytkerma ja mustapippuri. Kaada juusto-kermaseos leipien päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes paistos on saanut kevyesti väriä. Ripottele pinnalle rucolanlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!