perjantai 27. marraskuuta 2015

Herkullinen omenajuustokakku

Vaikka kotimaisten omenoiden kausi onkin jo takana päin, nostattaa tämä herkullinen juustokakku hymyn huulille myös ulkomaalaisten omppujen voimalla. Resepti löytyy Herkku leivonta- lehdestä numerosta 3/2014.

OMENAJUUSTOKAKKU



 Pohja:

  • 135 g kaurakeksejä
  • 1½ rkl fariinisokeria
  • 50 g voita sulatettuna


Täyte:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g cream fraichea
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kanelia
  • 2½ rkl maissitärkkelystä
  • 3/4 dl kermaa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 isoa keltuaista
  • yksi iso tai pari pienenpää punaista omenaa (Red delicious)


Kauramuru:

  • 75 g voita
  • 1 1/4 dl fariinisokeria
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia


Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon fariinisokeria. Sulata voi ja sekoita se keksisokeri-seokseen. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista täyte.Yhdistä tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sokerit, suola, kaneli ja maissitärkkelys. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää sitten mukaan kerma, munat ja keltuaiset. Sekoita taas varovasti sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Kuori omena/omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Ripottele palat täytteen päälle tasaisesti.

Valmista kauramuru. Sekoita kaikki päällisen aineet sekaisin murumaiseksi seokseksi ja ripottele se omenapalojen päälle.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kakkua uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Tiputa lämpö sitten 160 asteeseen ja jatka paistoa 45-50 minuuttia. Kakku saa hieman hytistä keskeltä. Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkkaapikylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!