torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 10: Parmesaanikakku

Tämän päivän aiheena on hieman jotain yllättävämpää, nimittäin suolainen kuivakakku. Olen joskus vuosia sitten tehnyt jonkin kuivakakun suolaisena, ja nyt tuli sitten kokeiltua Kinuskikissan ohjeella tätä versiota. Hieman timjamin käyttö epäilytti, sillä se ei kuulu lempiyrtteihini, mutta turhaan epäilin! Hyvin se sopi tähän, joten älä epäröi kokeilla sitä, vaikka et niin pitäisikään siitä. Tein tämän kakun seuraksi tsatsikia, joka sopi sen seuralaiseksi erittäin hyvin.

PARMESAANIKAKKU



Taikina:
  • 200 g parmesaanijuustoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¾ dl timjamisilppua
  • 2 munaa
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 dl oliiviöljyä

Pinnalle:
  • timjaminoksia
Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi.

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!