lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 12: Aura- pekaanipähkinätähdet

Ihanaa, lauantai! Ja samalla päästiin puoleen väliin tämän vuoden joulukalenteria. Jestas, miten nopeaa aika taas menee. Enää 12 päivää, siis 12 päivää, vuoden ihanimpaan päivään eli jouluaattoon! Vielä on siis aikaa bongailla ihania reseptejä täältä Timpin keittiöstä testattaviksi sinne teidänkin koteihinne. Toivottavasti tähän mennessä julkaistut reseptit on päässeet jo ainakin koekäyttöön. Ootko testannut jotain jo?

Seuraavaksi kannattaa ottaa testiin helpot ja maukkaat pikkusuolaiset tähdet. Jos pidät Aura- juuston mausta, voit käyttää juustoa reseptissä jopa tuplamäärän. Jos et pidä Aurasta, älä pelästy, tällä määrällä se ei keksissä kyllä maistu, vaan tuo ainoastaan mukavaa suolaisuutta tähän.

Itse tykkäsin näistä todella paljon viikunahillon kera, ja kuulemma päärynähillokin menee näiden kanssa mainosti. Voisin kuvitella, että Aura- juustosta tehty tahna olisi myös varmasti hyvää näiden päälle sipaistuna. Erinomaista glögin kanssa tarjottuna, pistähän kokeiluun vaikka heti täksi illaksi!

AURA-PEKAANIPÄHKINÄTÄHDET

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl juustoraastetta (esim. emmental)
  • 1 dl Auraa
  • ½ dl kylmää vettä
  • noin 1 dl pekaanipähkinöitä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murusta Aura pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot, leivinjauhe, vesi ja juustoraaste ja -murut keskenään. Rouhi pekaanipähkinät pienemmiksi ja lisää taikinaan.

Kauli jauhotetulla pöydällä taikina levyksi ja ota siitä piparimuotilla tähden muotoisia keksejä. Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä ja tarjoile vaikka viikuna- tai päärynähillon kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!