perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 11: Taateli-juustokakku

Vautsi, nyt on perjantai! Takana on viikko, joka on ollut totaalisen täynnä kaikenlaista härdelliä. Nyt sit häämöttää viikonloppu! Jei! Tosin tiedossa on lenkkeilyä, salitreeniä ja joululahjaostoksia. Luulisi kuitenkin, että löytyy aikaa ottaa myös hieman iisiä.

Jos on tulossa vieraita viikonloppuna, tai mietit jo joulupöydän jälkiruokia, niin tässäpä olisi oiva ehdotus siihen! Taateli- juustokakku! Moni teistä on varmaan tehnyt perinteistä taateli- kuivakakkua joulun aikaan, mutta kuinkas moni on tehnyt juustokakkua taateleista? Minä en ainakaan ollut ennen tätä, mutta kylläpä tämä oli hyvää! Kakku oli maukasta ja makeaa. Jos et pidä oikein makeasta juustokakusta, voit vähentää sokerin määrää esimerkiksi kolmasosalla. Tässä resepti, joka löytyi alunperin Valiolta.

TAATELIJUUSTOKAKKU


POHJA
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
  • 3 munaa
  • 1 1/2  dl sokeria
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 100 g kuivattuja taateleita

Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin.

Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset tuorejuuston joukkoon, taatelit paloiteltuina. Nostele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 t. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakun pinta on sopivan ruskea.

Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai pakastemarjoista tehtyä, makeutettua sosetta.


Ja koska minä toopena unohdin ottaa kakkusiivusta kuvan, niin tässä pari lainattua kuvaa...

Kuva täältä (lähde: Valio)

Kuva täältä (lähde: Sopankeittäjä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!