lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 19: DaCapo-banaanikakku

Tätä kakkua tarjoilin eilen töissä synttäreideni vuoksi, ja tämä kakku taitaa vain parantua vanhetessaan! Ainakin tänään se maistui mielestäni vielä paremmalta kuin eilen... DaCapo on ehdottomasti lempparini joulukarkeista, ja arvatkaapa minkälaiset riemunkiljahdukset tänä vuonna päästin, kun DaCapot muuttivat pusseihin?! Ainahan sitä on patukkana saanut, mutta kyllä tuo pussimuoto on aika kätevä. Tässä siis yhdistyy suklaaleivonnainen lempparisuklaaseeni, nam!

DACAPO- BANAANIKAKKU

  • 2 (n. 350 g) kypsää banaania
  • 1 ps (130 g) DaCapo bites
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
  • 1 ps (130 g) DaCapo bites
  • 25 g voita

1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.

3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.

4. Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.




Itse tein kuorrutteen puolitoistakertaisena, sillä kuorrutetta ei voi olla koskaan liikaa, eihän? Tämä oli kyllä erittäin herkkua, varsinkin hyvän vaniljajäätelön kera syötynä!

Ohje on alunperin pirkka.fi- sivustolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!