sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 6: Rusinasoppa

Rakastan riisipuuroa. Se on ehdoton lohturuoka, kun tekee jotain erittäin hyvää mieli. Useimmiten riisipuuro uppoaa sisuksiini ihan vain suolan kera, mutta varsinkin näin joulun aikaan riisipuuron seuraksi alkaa todella kaivata ehtaa kunnon rusinasoppaa. Sekahetelmäsoppakin käy, mutta rusinasoppa on se kaikista paras valinta. Ja onhan se niin mahdottoman helppo keittää, että vaivaa eikä aikaa siihen ei juurikaan saa kulumaan.

RUSINASOPPA


  • 125 g rusinoita
  • 7 dl vettä tai laimennettua mehua
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kanelitanko tai n. 1/2 tl kanelia
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2-2 1/2 rkl perunajauhoja

 Pane kattilaan rusinat, vesi (tai mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes rusinat ovat pehmenneet.

Siirrä kattila liedeltä. Poista kanelitanko.

Sekoita vesi, sitruunanmehu ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli muutaman kerran pulpahtaa. Kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa riisipuuron kanssa.


Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa jokaiselle lukijalle! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!