sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 13: Lucian päivä

"Taivaalla tähtivyö
kirkkaana loistaa.
Viestiä jouluyön
tuikkeensa toistaa.
Taivainen kirkkaus
riemuisa julistus. 
Kynttilät syttyy,
kynttilät syttyy."


Tänään pääsin jälleen askeleen lähemmän joulun tunnelmaa, kun kävin kirkossa anoppini kanssa laulelemassa joululauluja. Yllä olevia sanoja ei siellä kylläkään laulettu, mutta ne ovat siinä sen takia, että tänäänhän on Lucia päivä. Kirkossa kerrattiin tänään taas Lucian legendaa, ja jos joku ei ole tuttu tämän tarinan kanssa, voi siihen tutustua vaikkapa täältä ja täältä

Koska Lucian päivää pidetään siis valon juhlana, ajattelin jakaa teidän kanssanne vähän kynttilätunnelmaa täältä meiltä. Tänään siis jää ruokaohjeet jakamatta, mutta jaetaan nyt vaihteeksi lämmintä tunnelmaa. :)

Kynttilöiden väri ei kuvasta erotu, mutta ne ovat hopeiset... Hopea oli teemaväri toissaviikonloppuna juhlituille etukäteis kolmekymppisilleni. 

Kotoamme löytyy p-a-l-j-o-n Party liten kynttiläjuttuja, tässä yksi suosikeistani. 

Myös nämä ovat Party liten. Alunperin se on ollut vain trio (kolme lyhintä), mutta tänä syksynä täydensin sarjaa noilla kahdella korkeimmalla. 

Ylläri ylläri, nämäkin ihanuudet ovat Party liten... ;) 

 No nämä eivät enää ole Party litea! Keskellä näkyy Aarikan Ruustinna- kynttilänjalka, jonka päällä on Stockmannilta löytämäni i-ha-na koriste. 

Seinällämme roikkuu ympäri vuoden "Paulin pallot" eli virallisesti La case de cousin Paul. Väri vain vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Vierellä näkyy yksi kolmesta himmelistä, jotka ovat seinällämme. 

Adventtikynttilät pitää aina olla! Ajatelkaa, ensi sunnuntai on jo neljäs adventti! Kynttilöiden numerot ovat ihanasta Emma`s and mama`s- liikkeestä täältä Seinäjoelta.  

Well hello! Täällä taas Party liten Syleily- somiste. Takana tämän vuoden ensimmäinen joulukukka, lempparini hyasintti. Ei kuitenkaan mieheni lemppari, joka moittii, että menee nenä tukkoon... Ja pah, hyasinteistani en luovu.  

Nämä kivat tähtivalot löysin syksyllä Clas Ohlsonilta. Toimivat sekä paristoilla että muuntajalla, kätevää! 

Yksi vanhimmista Party lite- somisteistani, joka sai taas täksikin jouluksi sisäänsä tekolunta ja Aarikan tonttuja. Lumi myös Emma`s and mama`s  liikkeestä. 

Ja viimeisenä vaan ei vähäisempänä kuuset, jotka olen ostanut Sapirasta (en muista merkkiä, saattaa olla Riviera Maison...tai sitten ei.) ja ihanalta pt:ltä lahjaksi saatu Pentikin kynttilälyhty. 

Siinä hieman joulun tunnelmaa meiltä, mitäs pidit? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!