lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 5: Jälkkäriä juhlapöytään

Eilen postasinkin tämän herkkutattirisoton ohjeen ehdotuksena huomiselle itsenäisyyspäivä dinnerille. Itse kun rakastan oikein tehtyjä risottoja, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan tuota ruokaa. Risotto on tietysti vielä upeampaa, jos sitä tekee siihen aikaan, kun metsästä saa herkkutatteja tuoreena, mutta kuivatuista herkkutateista tulee lähes aivan yhtä loistava ruoka.

Tämän päivän luukusta tupsahtaisi sitten ehdotus huomisen illallispöydän päättäjäiseksi eli jälkiruoaksi. Tämän suomalaisemmaksi jälkkäri ei oikein voi mennä. Saanko esitellä, tyrnijäädyke.

TYRNIJÄÄDYKE

6-8 ANNOSTA


  • 4 dl kermaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 prk maustamatonta rahkaa
  • noin 2 dl tyrnimehua
  • noin 2 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • (1 rkl tyrni- tai lakkalikööriä)
Koristeluun:
  • esim. kokonaisia tyrnimarjoja, minttua, piparirouhetta...
Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sekoita kermaviili ja rahka keskenään. Lisää joukkoon tyrnimehu, sokerit ja halutessasi myös likööri. Sekoita kermaviili-rahkaseos varovasti kermavaahdon joukkoon.

Kaada massa silikoniseen rengasvuokaan tai pinnoitettuun rengasvuokaan. Laita pakkaseen kovettumaan vähintään kuudeksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. 

Ota vuoka ajoissa sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät silikonista vuokaa, voit kumota jäädykkeen saman tien kakkuvadille. 

Koristele kokonaisilla tyrnimarjoilla tai makusi mukaan. Jos haluat, tarjoa kastikkeena tyrni- tai lakkalikööriä.



Leppoisaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!