tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 8: Kylmäsavulohi-tuorejuustokakku

Mites siellä ruudun toisella puolella on lähtenyt viikko käyntiin? Toivottavasti mukavasti. :) Eletään jo joulukuun toista viikkoa, se on pian jo aatto! ;) Itselläni viikko on mennyt sutjakasti, sillä meidän koulullamme on huomenna joulujuhla, ja viime päivät ovat menneet tiiviisti viimeisten harjoittelujen parissa. Huomisen jälkeen saa jo hieman sitten huokaista helpotuksesta!

Tässä olisi teille tälle päivää oikein maittavan suolaisen herkun resepti. Söin tätä itse ensimmäisen kerran, kun More like me- blogin Iina oli tätä tehnyt, muistaakseni tyttöjen synttäreille. Meillä on Iinan kanssa hyvin samanlainen maku, ja ihastuinkin tähän kakkuun ikihyviksi. Resepti on alunperin Maalahden limpun- nettisivuilta, mutta sekä Iina että minä olemme muokanneet sitä pikkiriikkisen. Creme fraichen määrän tuplasin Iinan vinkistä, ja itse lisäsin reippaasti reseptiä enemmän sitruunanmehua ja jätin valkoviinin reseptistä pois. Tässä teille kuitenkin osviitaksi se ihan alkuperäinen resepti.

KYLMÄSAVULOHI-TUOREJUUSTOKAKKU

  • 300g Maalahden Limppua
  • 75g voita
  • 200g tuorejuustoa
  • 200g créme fraicea
  • 250g kylmäsavulohta
  • 40g shalottisipulia
  • 1rkl hienonnettua tilliä
  • ½-1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl kuivaa valkoviiniä
  • 1-2 liivatelehtiä
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria

 Kuutioi limppu pienemmiksi kuutioiksi ja sulata voi.

Aja limppu monitoimikoneella irtonaiseksi massaksi, lisää lämmin
sulatettu voi ja anna koneen pyöriä hetki, jotta massasta tulee tasainen.

Peitä irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla, tasaa limppu pohjalle ja painele se käsin tiiviksi "kakkupohjaksi".

Laita liivatelehti/-lehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuutioi kylmäsavulohi ja shalottisipuli pieniksi kuutioiksi. Nypi tillinoksat irti paksuista tillinvarsista ja hienonna "lehdet", älä käytä varsia.

Raasta sitruunankuori ja purista mehu.

Sekoita hyvin tuorejuusto, créme fraice, lohi, tilli, sipuli ja mausteet.
Lämmitä kattila ja kiehauta valkoviini, lisää sitruunanmehu ja hyvin vedestä puristettu liivatelehti, joka saa varovasti sulaa lämpimään nesteeseen, älä keitä.

Jäähdytä liivatelientä hetki, lisää se sitten varovasti sekoittaen tuorejuusto-lohimassaan. Kaada seos limppupohjan päälle ja tasaa hyvin. Laita kylmään yön yli. Tarjoa kakku seuraavana päivänä kokonaisena tai annospaloina, koristeeksi sopii hyvin esimerkiksi katkaravut, mädit, kirsikkatomaatit, kurkku, tilli ja muut yrtit oman maun mukaan.





Miltäs tämä teidän mielestänne näyttää? Mulla ainakin alkaa heti sylkirauhaset erittää... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!