perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 4: Juhlava ruoka itsenäisyyspäivään

Mietitkö jotain herkullista itsenäisyyspäivän illallispöytään? Kokeilehan tätä risottoa, joka vie kielen mennessään! Risotto on loppujen lopuksi vähällä vaivalla tehty, kun vain viitsii seisoa kattilan ääressä lisäämässä lientä riisien joukkoon.

Resepti bongattu maku.fi sivustolta.

HERKKUTATTIRISOTTO


  • 20 g herkkutatteja (kuivattuna)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 3 1/2 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientäkokeile: Touch of Taste -fondit
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 30 g voita
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl lehtipersiljaa (silputtuna)


Pane sienet likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet.

Haihduta kasarissa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja sipulit.

Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.

Lisää kasariin viini, ja kun se on haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunan kuoriraaste. Mausta sienirisotto mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Tarkista maku.

Tarjoa herkkutattirisotto saman tien.

Bon appetit!





Seuraksi vielä hyvää valkoviiniä, niin johan kelpaa seurata presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!