keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 2: Ohuet appelsiini-inkivääripiparit

Tekisikö mieli jo leipoa pipareita? Vai oletko jo kenties leiponut? Itse en ole vielä niitä perinteisiä pipareita leiponut, sillä usein meillä on ollut perinteenä leipoa ne itsenäisyyspäivänä (tai ainakin niillä main...). Näitä piparien blondia serkkua kerkesin jo kyllä leipoa muutama viikko sitten, ja nämä olivat kyllä herkullisia! Eikä ainakaan kerkeä kyllästyä piparkakkuihin vielä, kun tekee ensin jotain vähän uutta ja erilaista, vai mitä?

Ohje on valio.fi sivustolta.

OHUET APPELSIINI-INKIVÄÄRIPIPARIT


  • 100 g voita
  • 1  dl sokeria
  • 1  dl fariinisokeria
  • 2  tl inkivääriä raastettuna
  • yhden sitruunan kuori raastettuna
  • 100 g appelsiini tuorejuustoa
  • 4  dl vehnäjauhoja
  • 1  tl leivinjauhetta

PINNALLE
  • (appelsiininmakuisia koristerakeita)


Ota taikinan tekoa varten teräskattila. Sulata siinä voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn sitruunan raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastamiseen hienointa terää.

Nosta levyltä. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.

Erota jauhoista n. 1 dl ja sekoita siihen leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.

Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikina pienissä erissä hyvin ohueksi (2 mm) levyksi, jotta saat ohuita ja rapeita pipareita. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja. Ota levystä muotilla pipareita. Nosta leivinpaperille pellille. Lisää halutessasi päälle koristerakeita.

Paista Ohuet appelsiini-inkivääripiparit uunin keskiosassa 175 asteessa n. 7 min tai kunnes kypsiä.
Säilytä täysin jäähtyneet piparit kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa.

VINKKI!

Kaulinta onnistuu parhaiten, kun taikinan jakaa moneen pieneen osaan. Pienehkö piparimuotti on tätä ohjetta käytettäessä paras. Näin piparit kypsyvät tasaisesti ja ovat ohuita ja rapsakoita.


 Pssst! Näiden kuvassa näkyvien luumumazariinienkin ohje on tulossa joulukalenterissa... Pysyhän kuulolla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!