sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Welsh rarebit

Welsh rarebit tai welsh rabbit on ollut jo pitkään mun to-do-listalla. Tuossa kevättalvella sain vihdoinkin inspiksen lähteä tätä kokeilemaan eräänä lauantai-iltana, ja lopputulos oli ihan mukavasti makunystyröitä miellyttävä. Päädyin Jamie Oliverin reseptiikkaan, koska, no. Mä vaan tykkään Jamiesta ja sen resepteistä. :)

Tähän kannattaa ehdottomasti ostaa kunnon cheddaria eikä raastaa Oltermannia tähän, vaikkakin mä r-a-k-a-s-t-a-n Oltermannia. Mutta tämä ruoka vaatii kunnon makua kunnon cheddarista. Tähän myös Jamie suositteli tekemään chilihillon itse, mutta koska mulla oli jääkaapissa Paholaisen hilloa ihan kaupasta ostettuna, niin päätyi se tällä kertaa näiden leipien päälle. Mut jos haluat väsätä herkullisen kuuloista hilloa itse, löydät tästä videosta hyvän tutorin siihen. Enjoy!

WELSH RAREBIT



  • 2 isoa keltuaista
  • 150g creme fraichea
  • 1tl (tasainen) sinappijauhetta
  • 100g raastettua cheddaria
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • n.4rkl chilihilloa
  • 4 paksua siivua hyvää maalais- tai hapanleipää
  • Worcestershiren kastiketta
Paahda leivät kevyesti pannulla. Laita ne sen jälkeen leivinpaperoidulle uunipellille. Sekoita kulhossa keskenään keltuaiset, creme fraiche, sinappijauhe, cheddar ja suola ja pippuri. Sivele leipäviipaleet chilihillolla (tai laita runsaasti kuten minä). Lusikoi päälle munaseosta reunoja myöten (näin ne eivät pala) ja paista uunissa grillivastusten alla tai muuten kuumassa uunissa, kunnes päällynen kuplii. Jaa lautasille, vedä terävällä veitsellä leivän päälle viiltoja ristikkäin ja pirskota päälle worcestershiren kastiketta. Nauti vaikka salaatin kanssa, kuten me. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!