maanantai 30. kesäkuuta 2014

Punaistakin punaisempaa, marjoja!

Me syödään aivan liian vähän kiisseleitä. Niin hyviä ja helppotekoisia kuin ne onkin, niin tulee tehtyä aivan liian vähän. Varsinkin siihen nähden, että pakastin on edelleen täynnä marjoja, joita pitäisi saada käytettyä pois ennen uutta satoa. Taidanpa mennä tämän postauksen kirjoittelun jälkeen keittelemään kiisseliä... :D

KARPALO-MANSIKKAKIISSELI



  • 1l vettä
  • n.2dl karpaloita
  • n.4-5dl mansikoita
  • 4-5rkl perunajauhoja
  • sokeria maun mukaan (n.1-1½dl?)
Laita marjat ja vesi kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja ota sen jälkeen pois liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen, kylmään vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä äläkä enää sekoita. Anna jäähtyä.



Tämä kuva ei ole erityisemmän kaunis, mut voi jee miten hyvää kiisseli on kermavaahdon kanssa... :P En vaan jaksanut liiemmin odotella sitä kiisselin jäähtymistä, siksi kerma on sulanut tuohon pinnalle. Ja nyt kiisselin keittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!