lauantai 28. kesäkuuta 2014

Jauheliha ja smetana ne yhteen soppii

Meidän taloudessa syödään vähän liiankin paljon jauhelihaa. Jos miekkonen saisi päättää, sitä syötäisiin varmaan viisi kertaa viikossa. Mä en aikaisemmin oo hirveesti jauhelihalle lämmennyt, mutta nykyään se alkaa ihan maistua hyvältä munkin suussa. Ja onhan se erittäin monikäyttöinen tuote, ja nopeaa valmistaa. Tässä olisi yksi herkku jauhelihasta valmistettuna. Löysin tämän ohjeen Mustikkasuun blogista, joka oli edelleen löytänyt sen Herkkuhovi- blogista... :) Näin ne ohjeet kiertää ja löytää hyvän kodin. ;)

JAUHELIHA-SMETANAPANNUKAKKU



Uunipellille:
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1rkl jauhelihamaustetta
  • 1rkl ketsuppia tai tomaattisosetta
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 etikka-/maustekurkkua
  • (oliiveja)
  • 1prk smetanaa
Pannukakkutaikina:
  • 6dl maitoa
  • 3 munaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • juustoraastetta
  • mausteita (esim. suola, mustapippuri, paprikajauhe, pizzamauste)
Pilko sipuli pieneksi. Paista jauheliha ja sipuli pannulla ja mausta jauhelihamausteella. Pilko paprika ja kurkut kuutioiksi ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Lisää päälle myös jauheliha-sipuliseos. Lisää smetana nokareina sinne tänne. Tee pannukakkutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kaada jauhelihaseoksen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Meillä tehtiin tätä noista grillileivistä seuraavana päivänä, joten tämänkin pannarin seurana syötiin, ylläri ylläri, coleslawta! :D Hyvin sopi myös sen kanssa... 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!