perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pizzaperjantai!Pizza pöytään ja tanssi voi alkaa...

Heh, noinhan alkoi se Grandiosan mainos, joka jossain välissä pyöri telkkarissa. Oikein korvamato, kun jäi aina ikuisuuksiksi soimaan päähän... Mutta siinähän ajoi mainos asiansa, kun ainakin jäi kuluttajien mieleen. :)

Pakastepitsoja meidän taloudessa ei kovin usein syödä. Tai no, tarkennetaan, että minä en syö kovinkaan usein. Miekkonen niistä jostain syystä tykkää silloin kun on nälkä eikä jaksa kokata (eli siis niinä päivinä kun minä en ole kotosalla...) ja joo, onhan se joskus ihan maittavaa. Dr.Oetkerin mozzarellapizza on ihan syötävää, ja joskus keväällä maistettiin jonkun firman sitä uutuuspizzaa, jossa oli tosi paksu pohja. Meillä oli silloin siitä se salamiversio, ja se oli ihan jees jees. Tosin sen jälkeen sitä ei olla syöty, eli se siitä sitten...

Omatekemä pizza on tietysti ihan ykköstä. Paljon täyttävämpää ja luultavasti myös terveellisempää kuin muualta haettu pizza. Me tykätään tehdä pizzapohja nykyään durumjauhoista, johon lisätään noin puolet ruisjauhoja. Tulee kivan rapsakka ja mukavan makuinen pohja.

PIZZAPOHJA



  • 2dl vettä
  • n.½pss kuivahiivaa
  • ½tl suolaa
  • 2-3rkl öljyä
  • n.2½dl durumvehnäjauhoja
  • n.2½dl ruisjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen suola. Sekoita kuivahiivaa pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää jauhoja vähitellen niin, että taikina irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista, niin ettei taikinasta tule liian kovaa. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Laita pöydälle hieman jauhoja ja kauli taikinasta uunipellin kokoinen pohja tai muutama pyöreä pohja. Siirrä leivinpaperoidulle pellille tai esimerkiksi pitsakivelle.

TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE

  • 1tlk tomaattimurskaa
  • 2rkl tomaattipyrettä
  • 1 iso sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1tl sokeria
  • (maun mukaan oreganoa ja basilikaa)
Kuori ja silppua sipuli. Kuumennä öljy kattilassa ja lisää joukkoon sipuli. Ripauta päälle suolaa, se estää sipulia ruskistumasta. Kuullota hetki ja lisää sitten valkosipuli pilkottuna tai murskattuna. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten tomaattipyre ja tomaattimurska. Kiehauta ja mausta sokerilla, oreganolla ja basilikalla. Anna jäähtyä hieman. Levitä pitsapohjan päälle.  

Sitten ei muuta kuin lempparitäytteet pitsan päälle ja kuumaan uuniin. Jos käytät paljon vetisiä aineksia, kuten ananasta, sulatettuja katkarapuja tai muuta, voit myös esipaistaa pohjaa viitisen minuuttia. Näin pohja ei vety täytteitä laitettaessa. Makuasia on, laitatko juuston tomaattikastikkeen päälle vai vasta täytteiden päälle.

Ja jos et vielä ole kokeillut creme fraichea tomaattikastikkeen tilalla niin nyt on viimeistään sen aika! Se on tosi herkkua! :P


Tässä pizzassa on täytteenä kinkkua, katkarapua, paprikaa ja Aura-juustoa. Ja reilusti normijuustoa.


Vasemmanpuolimmaisessa on tacomaustettua jauhelihaa, ananasta, jalapenoja ja Aura-juustoa. Oikeanpuolimmaisessa on kanaa, ananasta ja Aura-juustoa.

Eihän uskoisi, että mä en juurikaan tykkää Aurasta..? :D Pizzassa se on hirrrmu hyvää, jopa minä tykkään!

Täällä Seinäjoella Provinssi on startannut tänään. Kävin lenkkeilemässä Törnävällä päin tänään, ja siellä alkoi olla jo ihmisiä hyvin liikenteessä. Jopa tähän meille musiikki kuuluu jonkin verran, vaikka useampi kilometri onkin alueelle matkaa. Muun muassa Cheekin Kuka muu muka- biisi kuului kotiterassille aika selkeästi. :D 

Mukavaa viikonloppua ja pizzaperjantaita kaikille! 


1 kommentti:

  1. Ihania pizzoja. Pizzaan ei kyllä ikinä kyllästy. Ja nimen omaan siihen itse tehtyyn.:)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!