sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

"Nii ootteko te arabi?"

Otsikon mukainen kysymys kysyttiin meidän näytelmäporukan esittämässä näytelmässä. : D Viime syksynä aloitettiin taas uus näytelmäprojekti, joka oli siis tällä kertaa nimeltään Harmaat pantterit. Näytelmää työstettiin yhteensä yli sata tuntia, ennenkuin ensi-ilta sitten koitti maaliskuun 15.päivä kuluvaa vuotta. Sen jälkeen oli kuusi muuta esitystä, ja nyt vielä eilen ja tänään olleet kesänäytökset. Nyt sitten saan sanoa hieman haikeinkin mielin hyvästit Kikalle, Armille ja Marille, joita tässä näytelmässä esitin. Tämä harjoituskausi oli itselleni poikkeuksellisen rankka, sillä syksyllä kävin läpi paksusuolenavanneleikkauksen kesken harjoitusten, jonka takia taisin jättää kahdet harjoitukset väliin. :D Avanteen takia enskarikin jännitti tavallista enemmän, kun ei oikein tiennyt miten sen kanssa käy...No, hengissä selvittiin eikä pussiakaan tarvinnut vaihtaa kesken kaiken kuin kenraaliharjoituksessa! Nyt sitten parin kuukauden lepo ja uuden näytelmäprojektin pariin. Kiitos kaikille tutuille, jotka kävitte meidän näytelmää katsomassa. You rock!

Mutta sitten itse asiaan. Arabikansan suosiossa on tämä ruoka, jota tein tuossa joskus keväällä. Tai no, ei tätä ekaa kertaa meillä tehty, couscous on kyllä meillä ihan vakkarivieras, mutta yhtään ainutta reseptiä siihen liittyen ei blogissa kuitenkaan ole ollut. Tehdään siis asiaan korjaus. :) Couscous tai suomalaisemmin kuskus on berberikansojen ruokaa, josta se on levinnyt joka puolelle maailmaa. Se on mukavaa syötävää, koska se ei tunnu niin kamalan täyttävältä kuten esimerkiksi pasta tuntuu. Maustamistahan se aina kovasti vaatii vaatimattoman makunsa vuoksi, mutta hyvä lisäke monelle ruoalle. Tässä tämänkertainen versio.

KASVISCOUSCOUS (neljälle)



  • 4dl vettä
  • 4dl couscousia
  • 1rkl öljyä
  • 1tl suolaa
Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ennen tarjoilua. 

Lisäksi:
  • kirsikkatomaatteja
  • fetaa öljyssä
  • kalamataoliiveja
  • lehtipersiljaa
  • korianteria
  • pippuria myllystä
  • (Herbamarea)
Halkaise kirsikkatomaatit. Poista kalamataoliiveista tarvittaessa kivet. Pilko persilja ja korianteri. Lisää kaikki ainekset couscousin joukkoon ja valuta joukkoon hieman fetapurkin öljyä. Mausta pippurilla ja halutessani Herbamarella.

Me syötiin tällä kertaa tätä kanan kanssa. Kanaan otin ensin värin pannulla, jonka jälkeen siirsin ne uunivuokaan ja kaadoin keittämäni kastikkeen päälle. Kastikkeena oli ihan perus kermakastiketta, jonka maustoin hieman tomaattipyreellä ja paprikajauheella. Myös sipulia pilkoin kastikkeeseen.


Ja hyvältä maistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!