sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ruokahaave toteutui!

Aaaaahh, tänään VIHDOIN, varmaan parin vuoden haaveilemisen jälkeen, sain aikaiseksi tehdä lemon possetia! En edes muista, mistä olen siitä ensimmäisen kerran joskus lukenut, mutta muistaakseni ainakin Glorian Ruoka&Viini lehdessä on joskus ollut tähän kyseiseen herkkuun resepti. Todella monissa ruokablogeissakin tätä on tehty, ja kun viikko sitten törmäsin Maistuis varmaan sullekkin- blogissa, päätin vihdoinkin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni! Alkuviikolla ostin puoli litraa kermaa, ja tänään iltapäivällä valmistelin nämä jääkaappiin. Nyt sitten illalla näillä herkuteltiin... :P

LEMON POSSET



  • 5dl kuohukermaa
  • vajaa 2dl sokeria
  • 1 1/4dl sitruunanmehua
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen ja anna sitten kiehua kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Sekoita ja kaada sitten laseihin. Laita päälle tuorekelmua ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään kolmeksi tunniksi.


Siis tämä oli I-H-A-N-A-A! Samaan aikaan tosi kirpsakkaa ja tosi makeaa! Seuraavaksi täytyy varioida tätä ja kokeilla raparperi possetia, sillä raparperi on yksi minun lemppari raaka-aineista, ja sitäkin onneksi pakastimesta löytyy... :) 

Kirpsakkaa viikon alkua kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Onko toi semmosta hyytynyttä vai paksuhkoa kermaa? Vai minkälaista? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Iina semmosta kohtuu litkumaista, siis että en ainakaan menis lasia kääntämään väärinpäin. :D Ei kuitenkaan niin ohutta kuin kerma suoraan purkista, kyllä tämä silti oli ihan lusikoitavaa. Mäkin ehkä kuvittelin tästä tulevan vielä enemmän vanukasmainen, mutta kuvittelen kyllä, että tällaista sen koostumukseltaan pitikin olla... :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!