torstai 7. marraskuuta 2013

Vakkaripannari meidän pöydässä

Meillä jos sattuu tekemään makeaa pannaria, ei se meinaa miehelle tehdä kauppaansa sitten millään. Se menee siis muutamaa hassua palaa lukuunottamatta pakkaseen vierasvaraksi. Tämä suolainen pannari sen sijaan ei koskaan kovin montaa päivää vanhene jääkaapissa, se on aina yhtä hyvää. Ja nopeatekoinen vierasvaraksi myös! :)

Ohje on peruja äidiltäni, joka taas on saanut sen koulumme entiseltä keittäjältä. Siitä myös tämän ohjeen nimi; Helvin pannukakkurulla.

HELVIN PANNUKAKKURULLA


Pohja:
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 6dl maitoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 munaa
  • 50g voita sulana

Täyte:
  • 200g purjoa
  • 1-2rkl voita tai öljyä
  • 1pss kinkkukuutiota
  • 150g juustoraastetta
  • (½tl muskottipähkinää)
  • 1rkl sitruunapippuria
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää ensin 3dl maitoa ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja loppu maito. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä sula voi. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pilko täytetä varten purjo renkaiksi (pese purjo ensin tarvittaessa) ja kuullota ne pannulla voissa tai öljyssä. Lisää myös kinkkusuikaleet ja mausteet. Kaada kinkkupurjotäyte kuuman pohjan päälle ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Kääri rullalle kuten kääretorttu ja jätä tekeentymään leivinpaperin ja keittiöpyyhkeen sisään.



2 kommenttia:

  1. Mul oli jo valamiiksi näläkä, aaa... kuola valuu... :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostaa! Enpäs ole koskaan tavannut ihmistä joka ei pitäisi pannukakusta! :D

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!