maanantai 4. marraskuuta 2013

BAT sämplärit

On jo ihan törkeen kauan tehny mieli leipoa sämpylöitä, mutta aina on jotenkin laiskuus iskenyt aamuisin. Ja enhän mä ny tietty oo ollu ku vasta viikon kotona viimeisimmän sairaalakeikan jälkeen, että kai tämä ihan hyvä saavutus on. :D Tänä aamuna olin kuitenkin suht pirtsakkana, ja laitoin sämpylätaikinan kohoamaan. Ihanan ohjeen löysin Herneetkin rokkaa- blogista, joten sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Itse tein kylläkin vain puolikkaan taikinan, mutta tässä ohje kokonaiseen.


BASILIKA-AURINKOKUIVATTU TOMAATTISÄMPYLÄT


  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 pss kuivahiivaa
  • n.9dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita
Päälle: 
  • kaurahiutaleita
Hienonna basilikan lehdet ja silppua tomaatit pienemmäksi. Sekoita 42 asteiseen veteen siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää basilika ja tomaatit. Lisää jauhot, joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Leivo taikinasta sämpyläpalloja ja kohota niitä vielä pellillä liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele sitten sämpylät vedellä ja ripottele päälle halutessasi kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. 


Vielä sellainen huomio, että itse tein nämä laktoosittomaan rasvattomaan maitoon. Miekkonen myös ehdotti, että näihin olisi voinut upottaa myös kalamataoliiveja, olisi ollut varsinaisia välimeren sämpylöitä! :) Ehkäpä siis ensi kerralla täytyy laittaa myös niitä taikinaan mukaan.



Maukasta maanantaita!

2 kommenttia:

  1. Namnamnam! Pitääpäs testata joskus ittekkin :)

    VastaaPoista
  2. kuullostaa ja näyttää hyvältä!!amica myy(töissä) välimerenleipää,jossa on oliiveja ym.se on ihanaa,nyt voisi tehdä ihan itse samantapaista =)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!