perjantai 8. marraskuuta 2013

Munarullaa...

Ihan justiin päivitin arkistoista yhden suolaisen pannukakkurullan, mutta tätä hyväskää syötiin meillä eilen. Rakas ystäväni tekee usein munakasrullaa jauhelihasta, ja nyt kun jauhelihaa oli jääkaapissa kaksin kappalein, päätin tehdä ruoaksi tämmöistä sörselssöniä. :)

JAUHELIHA-MUNAKASRULLA



Munakaspohja:
  • 5dl maitoa
  • 5 munaa
  • ½-1tl suolaa
  • 1½dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 punainen paprika
  • purjon valkoinen osa
  • ½ punasipuli
  • 3/4dl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
  • 150g maustettua tuorejuustoa (minulla ruohosipuli)
  • suolaa
  • pippuria
  • 100-150g juustoraastetta
Tee ensin pohja. Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää maito, suola ja vehnäjauhot (halutessasi siivilöiden) munien joukkoon. Sekoita hyvin tasaiseksi, kaada leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa pöydälle odottamaan täyttämistä.

Tee täyte pohjan paistuessa. Pilko paprika, purjo ja punasipuli pieneksi kuutioksi. Kuullota niitä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa aurinkokuivattu tomaattisilppu, jotta nekin hieman lämpenevät. Kaada kasvikset esim. lautaselle odottamaan. Paista sitten jauheliha kypäksi, laita levy pois päältä ja lisää kasvikset jauhelihan joukkoon. Lisää myös tuorejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kumoa jauhelihatäyte munakaspohjan päälle, ripottele päällimmäiseksi juustoraaste ja kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan. 


Voila! Anna rullan levätä hetken käärittynä leivinpaperiin ja -liinaan. Voila! Nauti salaatin kanssa. :)


Tänään olisi vuorossa jotain kanaruokaa, en kylläkään ole saanut vielä minkäänlaista inspistä... :P Saa nähdä, mitä sitä keksisi... 


1 kommentti:

  1. Munakasrulla on yks meidän perheen lemppareista! Ja nimenomaan jauhelihatäytteellä! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!