sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Melkein sitä kuuluisaa avokadopastaa



Sain eilen viettää sinkkuiltaa, kun ukkokulta oli ammattikuntansa avoimilla päivillä Tampesterissa. Koko päivä meni makoillessa, osasyyllisenä edellisen yön valvomiset baarireissuineen. Päivällä tuli syötyä vain eineksia (yyyyhhh), mutta illasta alkoi tehdä jo kovasti mieli kunnon ruokaa. Itselleen ei kuitenkaan jaksa mitään ihmeellisyyksiä järkätä, ja niinpä päädyin tekemään "sitä kuuluisaa avokadopastaa". Tai no, ainakin melkein, sillä meiltä ei löytynyt tuoretta chiliä eikä pecorinojuustoa. Eikä oliiviöljyä, mutta sen korvasin sitruuna-avokadoöljyllä, joka mun mielestä sopi kuin nenä päähän tässä reseptissä. Ja hyväähän siitä tuli, spagettia tuli kyllä keitettyä kahden hengen tarpeisiin... x)

AVOKADOPASTA (YHDELLE)


  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna
  • pieni turaus srirachaa
  • loraus sitruuna-avokadoöljyä
  • basilikaa
  • persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa (reilusti)
  • parmesaania
  • pastan keitinvettä
  • spagettia
  • ½ avokado
Keitä spagetti ja tee kastike sillä välin vaikka suoraan lautaselle. Purista valkosipulin kynsi, lisää lautaselle sriracha, öljy, silputtu basilika ja persilja sekä mausteet. Raasta parmesaania maun mukaan. Halkaise avokado, kuutioi hedelmäliha suoraan kuoreen ja lusikoi se lautaselle. Kun pasta on al dente, valuta se ja ota hieman keitinvettä talteen. Sekoita keitinvettä lautasella olevaan kastikkeeseen. Lisää pasta ja sekoita hyvin, raasta parmesaania vielä lisää päälle. Nauti. :)

Tässä kastikkeen tekoa lautaselle, puuttuu vielä parmesaani ja avokado.


Vaikka pasta oli hyvää, kyllä kaikkein parasta on avokado syötynä suoraan kuoresta, päälle vain limenmehua ja hieman suolaa...



Tänä iltana taitaa olla vuorossa nachosettiä, kunhan mies kotiutuu reissultaan... :) Hyvää sunnuntaita kaikille!


1 kommentti:

  1. pitäisikö minunkin kokeilla,olisi yksi avokado(ennenkuin menee huonoksi)en ole tuota pastaa tehnyt,kuullut vain puhuttavan ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!