tiistai 15. lokakuuta 2013

I love bacon

Jos linjat sen kestäisi, söisin pekonia varmaan joka ikinen päivä. Se vaan on niin hyvää! Ihanaa, rapeaksi paahdettua pekonia, mmmm....Mutta hassu juttu on se, että en useinkaan syö pekonia minkään ruoan kanssa, esimerkiksi pekonihampurilaista (paitsi viime viikonloppuna, ja petyin...), koska pekoni on kaikista parasta ihan vaan itekseen. :) Poikkeuksen tekee pekonipasta! Siinä se pääsee oikeuksiinsa, tuo hyvää suolaista makua pastaan. Nam!


PEKONIPASTA

  • spagettia
  • 170g pekonia
  • 2½dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 50g parmesaania
  • reilusti mustapippuria
Keitä spagetti reilussa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua pekoni pienemmäksi ja paista pannulla rapeaksi. Siirrä pannu pois kuumalta liedeltä, jotta se kerkeää hieman jäähtyä. Vatkaa kulhossa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää ruokakerma ja raastettu parmesaani. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria. Kun spagetti on al dente, valuta se ja kaada pannulle pekonin sekaan. Kaada kerma-munaseos ja sekoita nopeasti kaikki sekaisin. Pidä huoli, ettei pannu ole liian kuuma, jottei kananmuna ala kypsymään rakeiseksi. Aseta tarjolle ja rouhi päälle vielä mustapippuria ja parmesaania.


Tämähän on siis periaatteessa arkikielessä pasta carbonara, koska yleensä carbonara tulee tehtyä ihan vaan pekonista eikä pancettasta, sillä sitä ei juurikaan täällä päin ole kaupoista saatavilla. Mutta carbonaraan käytetään tietääkseni oikeaoppisesti vain keltuaiset, tähän pastaan pistin koko munat. Lisäksi nyt en käyttänyt kuohukermaa, vaan vähän kevyemmin ruokakermaa. Oli sitten carbonaraa tai pekonipastaa, mutta syntisen hyvää tämä silti on! Eikä ihan joka syötäväksi tarkoitettua, on siinä rasvaa sen verran paljon, ruokakermaa tai ei... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!