maanantai 14. lokakuuta 2013

Siirappileivät inkiväärillä

Jotenkin tuntuu, etten ole leiponut ikuisuuksiin! Eilen illalla sitten sängyssä Leivotaan- lehteä lukiessani löysin tämän ihanalta kuulostavan keksireseptin. Aineksetkin löytyivät kaikki kaapista, joten ei muuta kuin aamulla leipomishommiin! Nyt kotona tuoksuu ihanasti inkivääriltä... <3


SIIRAPPILEIVÄT INKIVÄÄRILLÄ (24KPL)

  • 125g voita
  • 2½dl fariinisokeria
  • ½dl tummaa siirappia
  • 1 muna
  • 5½dl vehnäjauhoja
  • 1½tl ruokasoodaa
  • 1½tl jauhettua inkivääriä
  • ½tl kanelia
Koristelu
  • ½dl sokeria
Sekoita voi ja sokeri kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Lisää siirappi ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pane taikina noin tunniksi jääkaappiin. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta 24 palloa, pyörittele ne sokerissa ja laita leivinpaperin päälle pellille. Paina kevyesti hieman littanammaksi. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Alkuperäisessä ohjeessa ei käsketty litistää palleroita, mutta ekaa pellillistä tarkkaillessani tulin siihen tulokseen, että kannattaa hieman litistää, niin ei tule niin korkeita pikkuleipiä.

Tässä litistämättömät pallerot menossa uuniin...


Hyviä olivat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!