sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

"Tiedät et Elvis oli vaaleetukkainen, se vaan värjäs sen..."

En tiedä Elviksen vaaleatukkaisuudesta, mutta tuo Anssi Kelan Levoton tyttö-biisi iskee jotenkin hyvin mun tajuntaan! Se kohta, missä "Sä sanot et sydän seisahtuu aina kun aivastaa" lauletaan, aivan kylmät väreet tulee; siinä kohtaa on hienosti pysäytetty hetkiseksi kaikki musiikki...

Se siitä, mutta seuraava snack oli se Elviksen suosikki. Paitsi, että mun versiosta puuttuu vielä pekoni. Sanotaan, että Elviksen yks lemppari snackesta oli siis paistettu leipä, jossa oli välissä maapähkinävoita, banaania ja pekonia. Pekonit jäi kauppaan, mutta hyvää leipä oli näinkin. Kokeilin tämän jälkeen vielä version, mihin ripsautin kaneliakin banaanien päälle ja se toi kivan twistin leipään. Leipä olis tietty pitäny paistaa vielä rasvassa pannulla, mutta vähän oli pakko säästellä kaloreissa tällä kertaa. :D

Elviksen banaani-maapähkinävoileipä

  • 2 palaa vaaleaa (paahto)leipää
  • kermaista maapähkinävoita
  • 1 kypsä banaani
  • (voita paistamiseen)
Voit valita kahdesta valmistustavasta riippuen siitä, miten rasvaista settiä just tänään satut haluamaan. Voit joko koota ensin leivän ja paistaa sen voissa kullankeltaiseksi, tai tehdä edes vähän terveellisemmin, kuten minä tein.

Paahda leivät paahtimessa. Voitele palat maapähkinävoilla. Pilko banaani tai muussaa se ja laita banaani toiselle leivälle. Paina toinen leipä kanneksi ja syö. 


Googlailin tuossa vielä tuota reseptiä, ja ainakin Nigella Lawsonkin on tehnyt tätä leipää ilman pekonia. Ehkä se siis ei ollut niin iso synti. :) Tosin, suolaisen ja makean liitto on tunnetusti hyvää, joten täytyy ehkä testata leipä vielä pekoninkin kera.

Nyt täytyy alkaa orientoitumaan uuteen työviikkoon, hyvää viikon alkua siis kaikille!

1 kommentti:

  1. Eväsleiväksi huomenna? Tai ehkä mieluummin otan tavallisen juustoruisleivän tai parin. Pitää kokeilla tuota Vappu piknikillä :)!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!