sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Miilunpolttajan spagetti

Miilunpolttaja = puuhiilen ja tervan tuotannossa miilun polttamisesta vastannut henkilö

Miilu = hiilimiilu, puuhiilen polttamiseen tehty keko, jossa puut on peitetty turpeilla tai mullalla

(Lähde: Wikipedia)

Silloin, kun tekee mieli jotain naurettavan rasvaista, naurettavan hiilarista ja naurettavan hyvää ruokaa, kannattaa tehdä pasta carbonaraa. Jos mun linjat kestäis, tekisin tätä ruokaa varmaan viikoittain. Tai no, ainakin kuukausittain, niin ei alkais heti kyllästyttämään. :) Variaatioita löytyy varmasti kymmeniä, mutta tärkeintä on varmaankin se, ettei keltuaiset kypsy, vaan ainoastaan lämpenee, kun kastike sekoitetaan keitettyyn spagettiin. Äh, kuola valuu...

PASTA CARBONARA

  • 170g pekonia
  • (1 pieni sipuli pilkottuna)
  • 2½dl ruokakermaa
  • 3 keltuaista
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½dl parmesaania raastettuna
  • mustapippuria
  • n.½pkt spagettia
Laita pastavesi kiehumaan ja laita veteen reilusti suolaa. Pilko pekonit pienemmiksi ja laita lämpenevään pannuun paistumaan, laita sivuun odottamaan siksi aikaa, kunnes spagetti on kypsää. (Paista pekoninrasvassa myös sipulisilppu, jos sitä haluat käyttää.) Sekoita keskenään ruokakerma, keltuaiset, raastettu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste sekä mustapippuria. Keitä spagetti al denteksi, valuta, ja siirrä takaisin kattilaan. Kaada päälle pekonit (ja sipulit) ja kerma-keltuais-juustokastike, mutta älä laita kattilaa levylle takaisin. Sekoita hyvin ja laita lautasille. Rouhi päälle vielä reilusti mustapippuria.

Sipuli ei taida varsinaisesti kuulua carbonaraan, mutta me kun siitä niin kovasti tykätään, niin miksei sitä voisi sekaan laittaa? Meidän mielestä se sinne sopii hyvin, joten kokeilkaa, jos vain sipulin ystäviä olette.

Tänään tätä rasvapommia ei olla herkuteltu, vaan kuva löytyi arkistojen kätköistä. Tämä päivä on mennyt urheillessa ja ihanasta auringonpaisteesta nauttien ja kevyesti syöden! Nyt on hyvä aloittaa uusi työviikko!

Hyvää viikonalkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!