Miilu = hiilimiilu, puuhiilen polttamiseen tehty keko, jossa puut on peitetty turpeilla tai mullalla
(Lähde: Wikipedia)
Silloin, kun tekee mieli jotain naurettavan rasvaista, naurettavan hiilarista ja naurettavan hyvää ruokaa, kannattaa tehdä pasta carbonaraa. Jos mun linjat kestäis, tekisin tätä ruokaa varmaan viikoittain. Tai no, ainakin kuukausittain, niin ei alkais heti kyllästyttämään. :) Variaatioita löytyy varmasti kymmeniä, mutta tärkeintä on varmaankin se, ettei keltuaiset kypsy, vaan ainoastaan lämpenee, kun kastike sekoitetaan keitettyyn spagettiin. Äh, kuola valuu...
PASTA CARBONARA
- 170g pekonia
- (1 pieni sipuli pilkottuna)
- 2½dl ruokakermaa
- 3 keltuaista
- 1 valkosipulinkynsi
- 1½dl parmesaania raastettuna
- mustapippuria
- n.½pkt spagettia
Sipuli ei taida varsinaisesti kuulua carbonaraan, mutta me kun siitä niin kovasti tykätään, niin miksei sitä voisi sekaan laittaa? Meidän mielestä se sinne sopii hyvin, joten kokeilkaa, jos vain sipulin ystäviä olette.
Tänään tätä rasvapommia ei olla herkuteltu, vaan kuva löytyi arkistojen kätköistä. Tämä päivä on mennyt urheillessa ja ihanasta auringonpaisteesta nauttien ja kevyesti syöden! Nyt on hyvä aloittaa uusi työviikko!
Hyvää viikonalkua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!