torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevät tullut on, kevät tullut on

Tai ainakin noin voisi sanoa jo piakkoin. Sääennuste onneksi lupaa edelleen lämpenevää ensi viikolle, josko noi lumenrippeet sulaisivat vapuksi pois. Hyvää teki ne viime viikonlopun sateet, ilman niitä olis varmasti vieläki hullunlailla lunta takapihalla.

Paljon on puhuttu jo siitä, että ei ole toivoakaan saada kotimaisia uusia perunoita ruokapöytään juhannukseksi. Näin varmasti asia on, mutta perunoita minä kyllä maltan odottaa. Se mitä en malttaisi millään odottaa, on raparperien kasvaminen! Mä NIIIIIN rakastan raparperia! On ihanaa vain kuoria varsi, dipata sitä vähän sokeriin ja syödä niikseen. Aaahh... Viime vuonna tuli tehtyä kaikenlaista raparperileipomusta, joista paria tulee tehtyä ihan varmasti myös tänä vuonna. Onneksi raparperia on vielä pakkasessa kaksi pussia, jotta saa leivottua niistä jotain pahimpaan himoon.

Raparperi-kinuskikeksit

  • 200g voita
  • 2dl sokeria
  • 1dl kinuskikastiketta
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1½dl kaurahiutaleita
  • 2tl leivinjauhetta
  • 200g raparperia
  • 1rkl perunajauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kuori raparperi, pilko pieniksi paloiksi ja sekoita perunajauhot palojen joukkoon. Kääntele raparperit taikinan sekaan, tarvittaessa käsin. Pyörittele taikinasta jauhotetulla alustalla noin 30cm:n pituinen tanko, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.

Leikkaa taikina viipaleiksi ja nosta viipaleet leivinpaperoidulle pellille. Taikinasta tulee noin 20 keksiä. Paista keksejä 200°C noin 15-18 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä tasaisella alustalla.


Hyviä keksejä olivat, tosin olin vähän pettynyt, kun kinuskikastike ei juuri maistunut ainakaan omaan suuhuni. Pitää testata tänä vuonna uudelleen ja lisätä kinuskin määrää, en usko että se ratkaisevasti vaikuttaa taikinan koostumukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!