lauantai 20. huhtikuuta 2013

Siivous jatkukoon

Selailin tuossa jälleen kuva-arkistoani, ja tulin siihen tulokseen, että on paras tehdä vielä pienimuotoinen "slideshow" osasta kuvia. Niistä ei juuri ole mitään sen ihmeempää sanottavaa, tai sitten on päässyt unohtumaan, mitä kaikkea resepti on pitänyt sisällään. :D Niin käy usein ainakin meikäläiselle, kun soveltaa omasta päästään. Tällaisia kuvia sieltä sitten löytyi...


Tässä on jogurttista teeleipää basilikalla ja ruohosipulilla höystettynä. Laitan reseptin tästä sitten, kun teen tätä seuraavan kerran. Siihen ei varmaan kovinkaan kauaa mene, tätä tulee tehtyä aika usein. 


Tätä mössöä tein usein opiskeluaikana, ja nytkin se toimii hyvin "tyhjätään jääkaappi"-operaatiossa. Ei tuo kovin kaunis tuotos ole, mutta siinä on keitettyä makaronia, kiinankaalta, paprikaa, fetaa ja kanaa paistettuna pannulla. Mausteena on vähän soijaa, Herbamarea ja Tabascoa. 



Tämä prinsessakakku meni veljentytölle vuosi sitten, kun hän täytti seitsemän vuotta. Alimmassa välissä oli suklaamoussea ja jotain muuta (?) ja tuossa ylemmässä välissä haarukalla soseutettua mansikkaa ja mansikkamoussea.  



Täytetyissä paprikoissa oli riisiä, jauhelihaa, herkkusieniä ja luultavasti fetaa. Päällä sitten vielä tavis kermajuustoraastetta.





Mä rakastan tuoretta mansikkaa ehkä yli kaiken! Kesällä sitä tulee syötyä kyllä litratolkulla, mutta siihen ei vain kyllästy. Tässä kaksi herkkua niistä; ylemmässä on turkkilaista jogurttia, banaania ja mansikkaa pilkottuna ja koristeltuna strösseleillä. Alemmassa on pohjalla muutama keksinmuru, päällä myöskin turkkilaista jugua ja mansikkaa ja pieniä marenkeja murusteltuna. Nami nami!


Oih, toinen ihana asia kesässä on myöskin kanttarellit! Mieheni mökin lähettyvillä on usein muutama ihan kelvollinen kanttarellipaikka, mistä miekkonen käy niitä poimimassa. Yksi ilta hän pyöräytti ihan perus sipuli-kantarelliseoksen reilussa voissa, ja syötiin sitä rieskasta revittyjen palojen kanssa. Slurps!


Kesäruokaa helpoimmillaan! Hunaja-soija-sitruunamarinadissa ollutta, pannulla paistettua lohta. Lisukkeeksi se ei kaipaa mitään muuta kuin tuoreita kasviksia ja ehdottomasti sitruunaa päälle puserrettuna! Ja muutaman suolahiutaleen.


Helppo vierasvara! Linkosuon ruissipsiä, päälle sipaistuna tilli-mustapippurituorejuustoa ja pala kylmäsavulohta ja ruohosipulia. Tällä kertaa tarjolla oli lisäksi erilaisia leikkeitä ja juustoja, vaikka niitä ei kuvassa näykkään. Niitä juustoja, siis.


Myöskin perus vierastarjottavaa; kinkku-ananas-Aura-piirakkaa. Vielä ilman muna-kermaseosta. 


Näihin kekseihin testasin ajat sitten ostamaani keksimuottia. Meillä oli Halloween-juhlat, joihin nämä sopivat kuin nenä päähän. Keksinä Pirkka Daniela- täytekeksejä, suklaata maito- ja tummasuklaa sekä punainen kuorrute on punaisia Candy Meltsejä. Tuosta ensimmäisestä kokeilusta viisastuneena opin, että tähän hommaan tarvitaan ehdottomasti sivellin, jolla suklaan saa nätisti muottiin. Niin rumasti se meni joihinkin, vaikka varovasti yritin lusikalla sitä levittää. Hmph. Vähän harmitti, mutta hyviähän nämä silti oli.


Nämä lehtitaikinaleivonnaiset tein vuosi sitten ystävänpäivänä. Halkaisin neliön kypsänä, väliin laitoin vaniljakreemiä ja mansikkaa. Päälle tupsutettuna tietysti tomusokeria. 


Nam, täytettyjä lättyjä! Kylmäsavulohta, puna- ja ruohosipulia, tomaattia, salaattia ja creme fraichea. Loistava iltapala!


Kesällä tuli tehtyä paljon nuudelikeittoa, varsinaista pikaruokaa. Pohjana on tuo kuvassa näkyvä Pirkka Tom Kha- keittojauhe. Lisänä tuoretta chiliä, kanaa, herkkusieniä, korianteria ja inkivääriä. Niin ja tietysti niitä nuudeleita. 


Tämä mössö on Arla Keldan Thai Green Curry- valmiskastike, johon lisäsin kanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja punasipulia. Tämä oli aivan loistava valmiskastike, niin iso harmi, että sitä ei enää ole olemassa, Jäljellä on vielä Thai Red Curry ja Tikka Masala- kastikkeet, mutta niitäkin saa toooodella harvoista paikoista.

Huhheijakkaa, siinä vähän taas kuvia pois vaivoista. Ärsyttää, kun niitä on niin paljon! Olisi pitänyt olla ahkerampi blogipäivittäjä jo viime kesänä... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!