keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Mmmmmm mysliä...

Tiesittekö, että myslin on kehittänyt sveitsiläinen tohtori Maximilian Bircher-Benner vuonna 1900 sairaalapotilaiden ravinnoksi? Noh, nytpä tiedätte. :)

Kaupan myslit eivät ole koskaan juuri sytyttäneet, mutta tuo avokki teki itse mysliä ekan kerran muutama vuosi sitten, ja sen jälkeen mäkin aloin siitä tykätä! Hyh niille sokerisille kaupan kaloripommeille! Tosin, on tässä omatekoisessakin omat sokerinsa, varsinkin kun mukaan laittaa kuivattuja hedelmiä. Ne jos jättää pois, niin mysli on sitten jo himpun verran terveellisempää. Hyvää tämä on, ja me olemmekin kuluttaneet sitä urakalla turkkilaisen jogurtin kanssa.




Hedelmäinen mysli

  • 4dl neljän viljan hiutaleita
  • 1dl leseseosta
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1dl mantelilastuja
  • 100g pekaanipähkinöitä
  • ½dl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1tl jauhettua kanelia
  • 1tl jauhettua inkivääriä
  • 1pss pakastekuivattuja mansikkalastuja
  • 1pss Hawaiji tai Fantasy- hedelmäsekoitusta
Kuumenna uuni 190°C asteeseen. Sekoita kulhossa kaikki ainekset lukuunottamatta mansikkalastuja ja hedelmäsekoitusta. Kaada seos pellille tasaiseksi kerrokseksi ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paiston aikana, jotta se saa tasaisesti vähän väriä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon mansikkalastut ja hedelmäsekoitus. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Tuosta ainemäärästä tulee siis tuollainen iso lasipurnukka, ja jää vielä muutama desilitra siitä ylikin. Tätähän tekee kerralla vaikka kaksinkertaisen annoksen, jakaa sen sitten vain kahdelle pellille, jotta se paahtuu tasaisesti. Kannatan, sillä sen verran äkkiä tämä ainakin meillä menee. :)

Tämän postauksen myötä, hyvää yötä!

Lähde: http://content.simonscat.com/Images/Community/co/conny08/I-love-Kitty-good-night-purrrr-/M0.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!