maanantai 11. maaliskuuta 2013

Katkarapuröra

...tai Toast skagen- massa tai jotain sinne päin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. :D Olkoon nyt mikä olkoon, mut katkarapumössöä herkuteltiin eilen miehen kanssa.



KATKARAPURÖRA


  • 1 pss pakastekatkarapuja
  • ½ pieni punasipuli
  • reilusti ruohosipulia
  • n. 1tl sitruunapippuria
  • ripaus suolaa
  • sitruunanmehua
  • n. 1 tl sriracha- kastiketta
  • 2 rkl majoneesia
  • 150g creme fraichea
Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Jätä muutama kokonainen katkarapu sivuun koristeeksi, pilko muut karkeasti hieman pienemmäksi. Laita katkaravut kulhoon. Kuori ja silppua punasipuli mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Saksi ruohosipuli katkarapujen joukkoon ja lisää myös punasipulisilppu. Mausta seos sitruunapippurilla, suolalla, sitruunanmehulla ja sriracha- kastikkeella. Sekoita joukkoon majoneesi ja creme fraiche. Koristele kokonaisilla katkaravuilla. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia ja nauti.

Minä söin tätä herkkua ruisleivän kera...

Mies taas söi hyvällä ruokahalulla myslileivän kanssa. Minkäs kanssa sinä tätä söisit?

2 kommenttia:

  1. NAM! Tuli hyvää, tosin en tiedä mitä sriracha-kastike on joten jätin sen lungisti pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui. :) Sriracha kastike on tulista thaimaalaista chilikastiketta, jonka voi korvata vaikka Tabascolla tai Texas Petellä. Tai kuten sinä teit, jättää suosista pois, varsinkin jos ei tykkää ruoasta, jossa on potkua. Srirachaa myydään nykyään jo ainakin kaikissa isoissa ruokakaupoissa, http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.pakkotoisto.com/attachments/ravinto/111656d1391963227-riisi-jauheliha-maustaminen-sriracha.jpg&imgrefurl=http://www.pakkotoisto.com/ravinto/120896-riisi-jauheliha-maustaminen/&h=202&w=250&tbnid=gBzFEwZciT_LbM:&zoom=1&tbnh=122&tbnw=151&usg=__jTUQwVpivx6nWanoV20aU1egC5o=&docid=sti9h6_-uoYbJM&itg=1&ved=0CJIBEMo3&ei=pOQVVP_CIYL8ygPjyYLgAw, tuon linkin takaa näet miltä pullo näyttää. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!