lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vihreää kultaa

Sitä se on, guacamole nimittäin. Se on jotain niin hyvää, että mä voisin vain lusikoida sitä menemään ihan paljaaltaan. Mieskin jo välillä kyllästyy, kun teen sitä niin usein. Nyt ei oo kuitenkaan hetkeen tullut sitä surautettua, mutta nachoannoksen kanssa sitä oli aivan pakko tänään olla. Alkuperäiseen, aitoon guacamoleen kuuluu korianteri. Mä unohdin sen kuitenkin tänään kauppaan, ja täytyy kyllä tunnustaa, että en mä jaksa sitä aina tuohon laittaakaan. Ihan yhtä hyvää se on ilmankin.

Kaikille laiskoille kokeille vinkiksi, jos ette jo ole keksineet, että jos ei jaksa kaltata tomaattia tätä varten, niin anna mennä kuorimaveitsellä. Itse päräyttelen sillä lähes aina kuoren pois tomaatista, kun en jaksa kiehauttaa vesitilkkaa vain yhtä tomaattia varten. Laiska kun olen. :D



GUACAMOLE

  • 2 kpl avocadoa
  • 1 tomaatti
  • ½ punasipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • srirachaa tai tabascoa maun mukaan (tai "oikeaoppisesti" tuoretta chiliä pilkottuna)
  • noin 1 limen mehu
  • suolaa
Halkaise avocadot ja poista kivet. Lusikoi massa (tehosekoittimen) kulhoon. Kalttaa tai kuori tomaatti, halkaise ja poista siemenet. Laita hedelmäliha kulhoon avocadon kanssa. Kuori ja pilko punasipulia vähän pienemmäksi ja laita kulhoon. Kuori myös valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Lorauta sekaan maun mukaan srirachaa, purista aluksi reilu puolikkaan limen mehut ja pyöräytä mukaan muutama kierros suolaa myllystä. Surauta tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa, limen mehua tai srirachaa. Tarjoile nachojen, tacojen tai tortillojen kanssa. Tai syö paljaaltaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!