maanantai 16. toukokuuta 2016

Suolatut mokka-suklaafudget

Hei ihmiset! Nyt on taas aika aktivoitua blogin kanssa! Täytyy myös julkaista kaikki nuo luonnokseksi jääneet tekstit, jahka löytää töiltänsä aikaa siihen. Onneksi pian alkaa kesäloma (kolme viikkoa töitä, jei!), niin sitten ei ainakaan ole tekosyitä blogin päivittämiselle. Tai siis sen puutteelle.

Tässäpä sitten ohje yli-ihaniin fudgeihin, jonka ohjeen löysin helmikuussa ennen ystävänpäivää. Teinkin näitä jo silloin ystävilleni lahjaksi, ja nyt tein näitä uuden erän Kauneussalonki Marilynin avoimia ovia varten. Tämän ihanan hoitolan uudistetut kotisivut löydät täältä. Siellä meikäläisen räpsyttimet aina laitetaan kuntoon. :) Lisäksi Marilynissä olen vuosikaudet laitattanut Minxit varpaankynsiin. Ai mitkäkö? Käy kurkkaamassa tuolta naisten kotisivuilta, niin tiedät. Marilynissä saa myös tehokkaita kasvohoitoja, ja oikeastaan melkein mitä vaan. Olen ollut vakkarikävijä siitä asti, kun omistajat paikan pystyyn laittoivat.

Mutta nyt kuitenkin niihin fudgeihin. Ohjeen löysin alunperin Suklaapossun sivuilta, käy katsomassa hänenkin herkullisia reseptejään.

SUOLATUT MOKKA-SUKLAAFUDGET


noin 20 x 20cm vuokaan, noin 70 palaa

Ainekset:
1 prk kondensoitua maitoa
200g tummaa suklaata
250g maitosuklaata
½tl suolaa
3tl espressojauhetta

Pinnalle:
sormisuolaa

Tee näin:
Valuta kondensoitu maito kattilaan. Pilko joukkoon suklaat ja lisää suola ja espressojauhe. Kuumenna hitaasti samalla sekoitellen seosta. Kun kaikki suklaa on sulanut, kaada seos leivinpaperoituun vuokaan. Tasoita pinta muovilastalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Anna jähmettyä kylmässä vähintään muutama tunti. Leikkaa fudge makusi mukaan, 2½cm x 2½cm paloilla saat tuon noin 70 palaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!