tiistai 17. toukokuuta 2016

Kinkku-sipulikuivakakku

Touhukasta tiistaita!

Meillä on tänään lasten kanssa luvassa luokkaretkipäivä, mutta nyt kerkeää pikaisesti päivittelemään teille ihanan suolaisen kuivakakun ohjeen.

Olen jo reilu vuosi sitten (vai onko siitä jo kaksi?) päivittänyt blogiin ensimmäisen suolaisen kakun ohjeen, kun tein Kinuskikissan ohjeella parmesaanikakkua. Sitä aikaisemmin olen tehnyt Snellmannin ohjeella kinkkukakkua. Miettiessäni tulevia tarjoiluja Kauneussalonki Marilynin avoimia ovia varten, tuli mieleeni suolaiset kuivakakut. Ne saattavat olla vielä hieman tuntemattomia usealle, sen vuoksi oli mielestäni mukana idea tehdä tällainen.

Hetken aikaa nettiä selailtuani löysin Liian hyvää- blogista mukavan kuuloisen ohjeen, jota tuunailin ihan vähän. Tämä oli herrrrkullista!

KINKKU-SIPULIKUIVAKKU


Ainekset:

3/4 dl muusijauhetta
1½ dl kuumaa vettä
4 munaa
100 g voita
1 dl maitoa tai vettä
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria maun mukaan
3/4 dl paprikakuutioita
3/4 dl punasipulikuutioita
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
noin 1 dl murennettua Aura-juustoa
250-300 g kinkkukuutioita

Kiehauta vesi ja lisää perunamuusijauhe sekaan. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet eli jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.

Kuutioi paprika (itse käytin palat punaista, keltaista ja vihreää paprikaa) ja punasipuli. Silppua ruohosipuli ja murenna aurajuusto. Laita ainekset syvälle lautaselle ja sekoita iso ruokalusikallinen jauhoseosta sekaan.

Kaada kinkkukuutiot toiseen syvään lautaseen ja sekoita taas iso ruokalusikallinen jauhoseosta sekaan.

Vatkaa jäähtyneeseen perunamuusiseokseen munat, maito ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita ainekset sähkövatkaimella sileäksi seokseksi. Kaada kuivat aineet sekaan, ja sekoita nuolijalla taikinaksi.  Lisää taikinaan kasvis-auraseos ja kinkkukuutiot. Sekoita kaikki nuolijalla kunnolla sekaisin.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa reilu tunti uunin toiseksi alimmalla tasolla, ylä/alalämmöllä. Kokeile kypsyyttä ja jatka paistamista tarpeen mukaan. 

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle. Tarjoa jäähtyneenä.


Tämä oli herkullista tomaattisen rahkalevitteen kera...Sen reseptin löydät täältä blogista huomenna keskiviikkona! Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!