maanantai 24. helmikuuta 2014

Good Morning!

Rakastan viikonloppujen aamuja. Silloin on aikaa nauttia hitaasti aamiaisesta, ja lähes joka sunnuntai tulee leivottua jotain tuoretta aamupalalle. Hyvin usein se on teeleipää, koska ne valmistuvat niin ihanan vaivattomasti.

Törmäsin tähän ihanaan taateliteeleipäreseptiin Glorian Ruoka&Viini-lehdessä, ja resepti meni heti kokeiluun. Olen aikaisemmin leiponut taatelisämpylöitä, joten teeleipäversio kuulosti houkuttelevalta. Ja sitähän se olikin, olen tehnyt näitä jo ainakin kolme kertaa...

TAATELITEELEIVÄT


2kpl

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • ½tl suolaa
  • 8-10 taatelia
  • 2dl piimää tai 1dl maustamatonta jogurttia ja 1dl maitoa
  • 2rkl öljyä
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. (Poista taateleista kivet, jos niissä on.) Pilko taatelit. Pyörittele taatelipalat jauhoihin, jotta ne sekoittuvat taikinaan tasaisesti eivätkä tartu toisiinsa. Lisää neste ja öljy ja sekoita vain sen verran, että saat taikinan tasaiseksi. 
Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele ne reilunkokoisiksi pyöreiksi leiviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Viillä leivät kevyesti terävällä veitsellä neljään osaan ja pistele haarukalla reikiä pintaan.
Paista leipiä uunissa noin 10-15 minuuttia. Nauti leipä lämpimänä voin ja vaikka Earl grey teen kanssa. 


Mmmmm, kuola valuu kun näitä ajattelee...Mulla oli kuva tästä, kun voi ihanasti valuu lämpimän teeleivän päältä, mutta se on mystisesti hävinnyt jonnekkin. Täytyy vain tyytyä mielikuvaan. :D


1 kommentti:

  1. Kivan erilainen teeleipäresepti. Teeleipä on hyvää ja taateli herkkua. Taateleita en olekaan leivonnassa käyttänyt muuhun kuin taatelikakkuun. Pitää kokeilla muuhunkin.:)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!