sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Biscuitholic?

Olen joskus vuosia sitten, kun vielä pidin Vuodatuksessa blogia, tehnyt peanutbutterkeksejä. Muistin ne, kun listasin vanhan blogini tuotoksia. Niistä oli jäänyt ohje puuttumaan, joten ei kun kirjaston sivuille ja kirja varaukseen. Bongailin sieltä sitten samalla toisen Amerikan herkkuja koskevan kirjan, nasevasti nimetty Amerikan herkut - Muffinsseja, pikkuleipiä, kakkuja, piiraita ja makeisia Yhdysvalloista. Kirjan on kirjoittaneet Jill ja Joyce Parker. Pikainen selailu kirjaan osoitti, että kokeiltavaa löytyy myös tästä teoksesta. :)

Kuva täältä


Minä R-A-K-A-S-T-A-N keksejä. Mä en ole niinkään karkki- enkä varsinkaan suklaaihminen, mutta keksejä voisin syödä päivät pitkät. Mulla on jopa keksikaappi keittiössä, niin paljon erilaisia keksejä meiltä aina löytyy! ;D Tietysti itseleivotut keksit on niitä kaikkein parhaita. Niinpä tuosta Amerikan herkut- kirjasta ensimmäiseksi kokeiltavaksi reseptiksi valikoituikin Snickerdoodles- niminen keksiresepti.

Maku näissä kekseissä onkin erinomainen, ulkonäkö ei niinkään...En tiedä vaikuttiko keksitaikinan koostumukseen se, että se joutui odottamaan naisten ampumahiihdon ajan pöydällä peittämättömänä (pakkohan se oli katsoa, miten Mäkäräinen pärjää...) vai enkö vaan saanut tehtyä näistä samannäköisiä kuin kirjassa. Ensi kerralla voisi kokeilla, josko taikinan saisi pyöriteltyä kelmuun ja laitettua jääkaappiin, jonka jälkeen voisi pötköstä leikata siistiä paloja. We`ll see. :)

SNICKERDOODLES


  • 100g voita
  • 1dl öljyä
  • 1dl sokeria (itse käytin puolet ja puolet normi- ja kookossokeria)
  • 1dl tomusokeria 
  • 1 muna
  • 6dl vehnäjauhoja
  • ½tl soodaa
  • ½tl suolaa
Lisäksi:
  • 1dl sokeria
  • 1rkl kanelia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kahdelle pellille leivinpaperit. 
Vatkaa voi, öljy, sokeri ja tomusokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos voiseokseen. Sekoita hyvin.
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään pienessä kulhossa.
Pyöritä taikinasta halkaisijaltaan noin 3cm palloja ja kieritä ne kaneli-sokeriseoksessa. Asettele pallot uunipellille ja litistä lasin pohjalla, joka on kastettu kaneli-sokeriseokseen. 
Paista 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat reunoiltaan kullankeltaisia.
Jäähdytä ritilällä.


Kirjan ohjeen mukaan pikkuleipiä tulisi noin 42 pikkuleipää, minä sain pyöriteltyä tuolla kolmen sentin läpimitalla 24 palloa! Kuvassakin keksit tosiaan näyttivät paljon ohkaisemmilta, kuin minun tuotokseni, mutta eipä paksuus vaikuttanut kypsymiseen, hyviä tuli. Ainut vika oli siinä, että kun pallon litistä tuolla lasinpohjalla, niin kakkunen meni reunoiltaan ihan rikki, eikä niistä saanut nättejä millään. Vielä huonommin kävi, kun yritti litistää niitä käsin. Eikä niitä oikein voi palloiksikaan jättää, nämä kun ei levinnyt uunissa juuri yhtään, eli eivät itekseen "lätsähdä" uunissa. Mutta, kuten sanottu, maku oli kyllä kohdallaan! :)


1 kommentti:

  1. Pitääpä kokeilla tyttöjen kanssa:)! Kivaa puuhaa lomalle, kun ulkona sataa vain vettä.

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!